Ainutlaatuiset aamupalat maailmalla

Aamupala on matkailijan voimavara ja turvapaikka. Jos matkakohteen ruokakulttuuri alkaa tökkiä ja mahaa kipristelee, mikään ei lohduta reissaajaa yhtälailla kuin hotellin aamiaisbuffet. Runsas ja ravitseva aamupala auttaa jaksamaan, kun askelmittariin tapaa matkaillessa kertyä kestävyysurheilijoillekin kelpaavia lukuja.

Suomen johtavan nettimatkatoimiston ebookersin markkinointipäällikön Leif Neuvosen mukaan aamiaisbuffetille voi hyvästä syystä laskea myös muutaman kympin rahallisen arvon.

“Moni tankkaa aamiaisbuffetilla niin, että pärjää kevyellä lounaalla tai hyppää kokonaan lounaan yli. Jos aamupalasta pitää maksaa erikseen ja sen lisäksi syödä myös runsas lounas, alkavat hotellien hinnat nopeasti tuntua ihan kilpailukykyisiltä”, sanoo Neuvonen.

Paljon matkustavien ja muuten vain uteliaiden matkaajien keskuudessa kuitenkin myös aamupalasta haetaan ainutlaatuisia elämyksiä.

“Ajatellaan, että jogurttimysliä ja voileipiä voi syödä milloin vain, mutta paikallisia erikoisuuksia saattaa sattua kohdalle ainoastaan kerran elämässä”, sanoo Neuvonen.

Ebookersin toimistolla vertailtiin kokemuksia mieleenpainuvimmista aamupaloista ja tässä on kolmen kärki:

Ainutlaatuisimmat aamupalat

  1. Huitlacoche – Mexico

Sienen saastuttamat maissintähkät ovat meksikolaisten suurta herkkua. Tämä tuoreena pilaantuneen näköinen raaka-aine muuttuu kokatessa oliivitahnaa muistuttavaksi pateeksi ja on erittäin maukas. Maussa löytyy sientä, maan aromeja, puuta ja makeutta. Meksikolaisella aamupalalla voit löytää hiutlacochea tortillan ja munakkaan sisältä.

2. Pho – Vietnam

Vietnamin ehkä tunnetuinta ruokaa, Pho-keittoa, saa nykyisin Vietnamissa vuorokauden ympäri. Se on kuitenkin perinteisesti aamuruoka, jonka kypsyttely aloitetaan yön pikkutunteina ja nautitaan parhaimmillaan varhain aamulla. Tämän yrteillä maustetun ja riisinuudelein höystetyn kana- tai härkäkeiton ehkä ainutlaatuisin ominaisuus länsimaalaiselle matkaajalle on se, että se on keitto. Jostain syystä keitot loistavat aamupalapöydissä poissaolollaan, mutta Pho-keitto haastaa kysymään miksi? Kuuma ja ravitseva yrttikeitto kun on mitä maistuvin ja mainioin aamunavaus.

3. Ackee-hedelmää ja suolaturskaa – Jamaika

Jamaikan kansallishedelmä ackee löytää tiensä myös Jamaikan aamiaispöytään. Ackeen kermainen rakenne sekä maku on ainutlaatuinen. Jamaikalla hedelmä tarjoillaan usein suolakalan kanssa.

 

Lähde: ebookers

 ***

Lisätietoja:

Leif Neuvonen

Markkinointipäällikkö

ebookers

Puh. +44 77101 68884

lneuvonen@ebookers.com

* * *

Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.