Bamba-grundaren Anders Danielson blir delägare i Woolman Sverige

Anders Danielson, en av två grundare bakom Bamba.se, blir delägare i e-handelsbyrån Woolman. Anders var VD för Bamba.se sedan första början och sålde bolaget stegvis till Adlibris-gruppen. Bamba har sedan starten varit en av de största leksaksbutikerna online i Sverige.

“Bamba-resan var otroligt lärorik. Jag har själv fått uppleva hur det är att starta företag från grunden, skapa tillväxt genom e-handel och vilka fällor man ska undvika. Framförallt vet jag hur hämmande en IT-lösning som baseras på en stor IT-avdelning alternativt mycket konsulter kan vara och det är en av många anledningar till att jag tror så mycket på Woolman och molnbaserade eco-system som Shopify.”

Woolman är en europeisk digital byrå med fokus på den digitala handeln. Woolman har vuxit kraftigt och är nu en av de största Shopify Plus partners i Europa. Shopify är en kanadensisk platforms-jätte som har skapat ett eget ekosystem som redan servar närmare 1 miljon webbutiker.

“Våra resurser på Bamba gick med tiden alltför mycket till teknik istället för marknad och tillväxt. Woolman har hittat ett koncept som maximerar fokus på tillväxt och där tekniken helt enkelt fungerar. Jag är supertaggad att få hjälpa andra e-handlare att kunna göra rätt val och växa globalt”, konstaterar Anders.

“Det används en hel del lokala teknologier på den svenska marknaden jämfört med resten av Europa. Vi tror det kommer att ske en stor flytt mot standardiserade lösningar. Samtidigt ser vi en ökad efterfrågan för en e-handels-fokuserad digital byrå, speciellt nu när Direct-to-Consumer trenden blir starkare. Varumärken går helt enkelt direkt till konsumenterna i ökande grad”, säger Konsta Saarela, Managing Partner på Woolman.

 

Tilläggsinformation:
Konsta Saarela, Managing Partner, +358 400 250 716, konsta.saarela@woolman.io
Anders Danielson, Partner, +46 733 445151, anders.danielson@woolman.io

 

Woolman är en Digital Agency med fokus på e-handel med kontor i Sverige och Finland. Det kraftigt växande bolaget sysselsätter närmare 40 personer och omsätter ca 30 MSEK år 2019. Woolmans kunder är bl a Fazer, Fiskars, Gugguu och Reima. Woolman är största Shopify Plus partner i Nordeuropa.

Shopify är en kanadensisk e-handels och kassasystems-plattform. Shopify omsatte 2018 över 10 mrd SEK och har närmare 1 miljon butiker på sin platform. Shopify-kundernas totala omsättning 2018 var över 400 mrd SEK.