Euroopan vähemmän tunnetut joulumarkkinat

Joulumarkkinoista on tullut joulukuun matkailun hittituote. Hehkuviini, käsityönä tehdyt lelut, paikalliset herkut, luistinradat ja jouluisen ihana tunnelma levittäytyy lukuisten eurooppalaisten kaupunkien toreille. Nettimatkatoimisto ebookersin mukaan suomalaisten eniten suosimat joulumarkkinat Euroopassa ovat Berliini, Praha, Barcelona ja Wien.

“Kyseisiin kaupunkeihin matkustetaan joka tapauksessa niin paljon, että ne on opittu tuntemaan myös joulutoreistaan. Niiden lisäksi on kuitenkin kiva tietää, että Euroopassa on lukuisia muitakin huikeita joulumarkkinoita”, sanoo ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen.

“Harva esimerkiksi yhdistää Strasbourgin jouluun, mutta sieltä löytyy Euroopan vanhimpiin lukeutuva ja 1570-luvulta alkaen pidetty joulumarkkina Christkindelsmärik. Tontut ovat myös kuiskineet, että joulumarkkinoiden aatelia on nyt Zagreb”, sanoo Neuvonen.

ebookers vinkkaa viisi joulumarkkinaa Euroopasta, joilla et ehkä vielä ole käynyt.

1. Bologna, Italia

Etelä-Eurooppa ei tule ehkä ensimmäisenä mieleen joulumarkkinoita ajatellessa, mutta sekä Italiassa että Espanjassa on pitkät jouluperinteet ja tunnelmallisia joulumarkkinoita löytyy lähes kaikista kaupungeista ja kylistä. Italian perinteisimmät joulumarkkinat ovat Bolognassa, jossa niitä on vietetty taukoamatta 1700-luvun lopulta asti. Hyvähampaiset voivat kokeilla purentaansa kylmän kovettamaan nougatherkkuun.

 

2. Zagreb, Kroatia

Turismia edistävä EU-organisaatio European Best Destinations järjestää vuosittain äänestyksen Euroopan parhaista joulumarkkinoista. Äänestykseen osallistuu noin 200 000 ihmistä ja voittaja on ollut kahtena vuotena peräkkäin: Zagreb. Kroatian pääkaupungin joulumarkkinat ovat yhdistelmä lumikattoisen vanhankaupungin tunnelmaa, luistinratoja, konsertteja ja kaikenlaista joulun parhautta.

 

3. Strasbourg, Ranska

Strasbourg on Ranskan joulupääkaupunki, jonka joulumarkkina Christkindelsmärik juontaa juurensa 1570-luvulta. Kaupungin keskustaan levittäytyvät yli 300 kojua pitävät huolen siitä, että lahjakassiin löytyy jokaiselle jotain. Christkindelsmärik on tunnettu myös runsaasta kulttuuritarjonnasta ja välittömästä tunnelmasta.

 

4. Manchester, Englanti

Englannin suurin ja tunnetuin joulumarkkina löytyy Manchesterista, jossa sitä on vietetty vuodesta 1999 alkaen. Kansainvälinen markkina kerää käsityöläisiä ja yrittäjiä kaikkialta maailmasta. Joulumaailma kylässä.

 

5. Vilna, Liettua

Liettuan pääkaupungissa perinteet ja nykypäivä kietoutuvat kauniisti toisiinsa. Yli 300 metriä korkea televisiotorni koristellaan joulukuuseksi ja kaupungin keskustorilla myydään paikallisia herkkuja ja käsityönä tehtyjä leluja. Katedraalin aukiolla näytetään suurelta valkokankaalta 3D-joulupiirrettyjä.

 

Lähde: ebookers

 ***

Lisätietoja:

Leif Neuvonen

Markkinointipäällikkö

ebookers

Puh. +44 77101 68884

lneuvonen@ebookers.com

* * *

Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.