Itämeren pisin avomerikilpailu saapuu Suomeen 4.9. maanantaina

Kutsu lehdistötilaisuuteen 4.9.2017 klo 15.00 HSK, Lauttasaari:

Viisi joukkuetta Saksasta, Venäjältä, Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta saapuvat 1000 merimailia pitkän avomerikilpailun viimeiseen etappisatamaan Helsinkiin maanantaina aamuyöstä.

Nord Stream Race –avomeripurjehduskilpailu yhdistää uniikilla tavalla Suomea ja muita Itämeren alueen maita. Kilpailu purjehditaan aina Suomessa valmistetuilla Pietarin pursiseuran Nautor’s Swan –veneillä. Pietarin pursiseuran ensimmäinen venetilaus 2012-vuoden kilpailuun oli historiallisestikin merkittävä. Pursiseura tilasi veneveistämöltä kerralla yhteensä viisi venettä. Tämän vuoden kilpailuun seura tilasi viisi uutta ClubSwan 50-luokan venettä, mikä tekee kokonaiskaupasta erittäin merkittävän pohjanmaalaiselle veistämölle. Näitä miljoonaluokan veneitä ei Itämerellä normaalisti nähdä, sillä veistämön uutuustuotannosta ei jää Suomen vesille ainuttakaan venettä.

Ammattilaiskokemusta nuorille olympia- ja kilpapurjehtijoille

Suomen veneen kippari, Whitbread round the World –maailmanympäripurjehtija Kenneth Thelen sanoo kilpailun avaavan suomalaisille nuorille väylää ammattipurjehdukseen.

”Olympialuokkien jälkeen, meillä ei ole muuta omaa polkua jatkaa ammattilaisena purjehduksen parissa. Nord Stream Racen tarjoama mahdollisuus on ainutlaatuinen kokemus nuorille purjehtijoille”, Thelen toteaa. Nord Stream Race on tehnyt kolmevuotisen sopimuksen Suomen Purjehdusliigan kanssa kilpailuformaatista. Purjehdusliigan voittaja saa edustuksen Nord Stream Raceen.

Joukkueen nuorimmista osanottajista Mikaela Wulfin kanssa olympiaprojektia purjehtinut Niki Blässar ei ollut purjehtinut veneessä yön yli koskaan.

”Tämä on aivan uudenlaista purjehtimista minulle, vauhdit ovat todella kovat, jopa 27 solmua. Yöllä purjehtiminen on antanut minulle paljon”, Blässar keroo.

Veneitä odotetaan Suomeen aamuyöstä maanantaina 4.9. Luvassa on kovaa tuulta ja jopa myrskyä, joten olosuhteet seuraavalla etapilla Tukholmasta – Helsinkiin tulevat olemaan kovat.

 

Mitä:               Lehdistötilaisuus

Missä:             Maanantaina 4.9.2017 klo 15.00, Hellsingfors Segelklubb,

Vattuniemen puistotie 1, 00210 Helsinki

Ratakilpailu:    klo 16.00, jossa mediapaikkoja veneissä reportaasin tekoon veneestä kilpailun aikana

Paikalla:          Joni Nuorivaara, kommodori HSK

Perttu Rönkkö, varakommodori HSK

Kjell Björklund, tuotantojohtaja Nautor´s Swan

St. Petersburg Yacht Clubin edustajat

Mitä:               5 uutta ClubSwan 50 -venettä

Tiimit:             Frederikshavn Sejlklub (DEN)

Deutscher Touring Yacht Club (GER)

Cape Crow Yacht Club (SWE)

Nyländska Jaktklubben (FIN)

Lord of the Sail – Europe (RUS)

 

Ilmoittauduthan kilpailuun mediapaikalle ja lehdistötilaisuuteen Jaakko Kantolalle

 

Source Creative Oy

Jaakko Kantola

Phone: +358 40 550 1283

Jaakko.kantola@source.fi

 

Nord Stream Race on järjestetty Pietarin pursiseuran kutsukilpailuna yhteistyössä Gazpromin ja Nord Stream AG:n kanssa vuodesta 2012. Regatta on pituudeltaan 1000 merimailia ja se purjehditaan Nord Stream -kaasuputken reittiä pitkin. Kilpailu yhdistää Venäjän, Saksan, Suomen, Ruotsin ja Tanskan valtiot yhteistyö- ja urheiluhengessä.

Lisätietoja www.nord-stream-race.com

Lisätietoja:

Jaakko Kantola

toimitusjohtaja

p. 040 550 1283

jaakko.kantola@source.fi