Kesän vähemmän tunnetut festarihelmet

Festareiden ei välttämättä tarvitse olla valtavia ihmismassoja, vessaan jonottamista ja artistin näkemistä liian kaukaa. Lähes kaikki pitävät musiikin nauttimisesta ulkoilmassa, mutta monet kaipaavat intiimiä ja ainutlaatuista tunnelmaa massatapahtuman sijaan. Nettimatkatoimisto ebookersin viestintäpäällikön Claudia Parkerin mukaan uutta ja ainutlaatuista etsivien kannattaakin suunnata kokonaan uusille festareille tai festareille, joista puhutaan kuin tarkoin varjelluista salaisuuksista.
“Esimerkiksi Kroatian rannikon festarit ovat kasvaneet niin isoiksi, että samankaltaista mutta ainutlaatuisempaa menoa toivovan kannattaa suunnata Albanian Dhërmissä aloittavalle uudelle KALA-festarille, josta voi hyvinkin tulla se seuraava iso juttu, mutta ensimmäinen vuosi on aina ensimmäinen”, sanoo Parker.
Oman lukunsa muodostavat jo lähtökohtaisesti hipit tai erikoisissa paikoissa pidettävät festarit, kuten vaikkapa Portugalin Idanha-a-Nova:ssa vain joka toinen vuosi pidettävä psykedeelinen Boom-festivaali tai Turkin toiselta planeetalta tuntuva Cappadocia-festivaali.
Ebookers vinkkaa viisi kesän 2018 ainutlaatuisinta kesäfestaria.
1. Kala, Albania
Adrianmeren huikeissa maisemissa ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali vyöryttää viikon aikana lavalle toinen toistaan tanssittavampia tähtiä. Mukana menossa muun muassa Todd Terje, Tom Misch, Roy Ayers, legendaarinen reggae ryhmä Trojan Sound System ja monien mielestä kaikkien aikojen parhaimman kesäbiisin tehnyt Roy “Everybody Loves The Sunshine” Ayers.
Milloin? 20.-27. kesäkuuta.
2. Nova Batida, Lissabon
Onko se Kalasatama? Ei. Onko se Flow-festivaali? Ei. Mutta jotain samankaltaista käynnistellään nyt Lissabonissa, jossa muun muassa Little Dragon ja Seun Kuti esiintyvät entisellä teollisuus- ja varastoalueella sillan katveessa. Kansainvälisten artistien lisäksi paikallisten parhaimmisto. Festarien ohessa muun muassa joogaa ja ekskursioita surffaamaan.
Milloin? 14.-15. syyskuuta.
3. Cappadox, Turkki
Jazzahtavista äänimaisemista festivaaleilla vastaavat muun muassa Mulatu Astatke, Kalben, Nicola Cruz ja Christian Löffler, mutta isossa roolissa Keski-Anatoliassa ovat myös käsittämättömän näköiset kalliomuodostelmat ja maisema, joka ei tunnu olevan edes tältä planeetalta. Musiikkia, ruokaa, taidetta.
Milloin? 14.-19. kesäkuuta.
4. Boom, Idanha-a-Nova Lake, Portugali
Joka toinen vuosi täydenkuun aikaan pidettävillä Boom-festivaaleilla kyse on pyskedeliasta. Taiteen tekemistä yhdessä, shamanismia ja halua tutkia muuntuneita tajunnantiloja ystävällisessä ympäristössä. Ympäristössä, joka on varta vasten muokattu psykedeeliseksi; workshoppeja, installaatioita, chillausalueita. Pukeudu mystiseksi jumalhahmoksi. Ilmaise itseäsi miten haluat ja jaa se muille. Päätä muuttaa Intiaan ja huomenna päätä, että et muuta Intiaan. Kuuma. Yhdysvaltalaisen Burning Man -festivaalin eurooppalainen pikkuveli.
Milloin? 22.-29. heinäkuuta.
5. Wilderness Festival, Iso-Britannia
Wilderness Festival tarjoaa vastapainoa Glastonburyn kaltaisen suuren festivaalin hurjalle menolle ja meiningille keskittymällä taiteeseen ja ympäröivään luontoon. Monipuolisen musiikin lisäksi festivaali tarjoaa gourmet-ilottelua, hyvinvointityöpajoja, joogaa, teatteriesityksiä sekä innostavien puhujien esitelmiä. Niille, jotka haluavat leiriytyä mukavasti, on tarjolla perheille sopivia ja boutique-telttoja.
Milloin? 2.5. elokuuta.
***
Lisätietoja:
Claudia Parker
Viestintäpäällikkö
ebookers
Puh. +447823667615
claparker@expedia.com
* * *
Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.
* * *
© 2018 Expedia, Inc. All rights reserved. All trademarks are the property of their respective owners.