Last minute -lento on kallein, edullinen lento varataan vähintään 30 vuorokautta ennen matkaa

Voit säästää myös varaamalla lentosi sunnuntaina ja lentämällä perjantaina

Myytti viime hetken lentojen edullisuudesta ei pidä paikkaansa. Tämä selviää nettimatkatoimisto ebookersin emoyhtiön Expedia-konsernin ja maailman suurimman lentodatatietopankin Airlines Reporting Corporation:n tuottamasta globaalista tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan Helsingistä ulkomaille suuntautuvat menopaluulennot käyvät sitä kalliimmiksi mitä lähempänä lentopäivä on. Kalleimmillaan lennot ovat 0-3 vuorokautta ennen lentoa. Kuukausi on lentojen hinnoissa vedenjakaja: hinnat nousevat jyrkästi, kun 30 vuorokauden rajapyykki lentopäivään on ylitetty. Yli kuukautta etukäteen varaamiselle ei sen sijaan tutkimuksessa löydy merkittäviä kannustimia. Lennot ovat lähes samanhintaisia kolme kuukautta ennen matkaa varattuina kuin ne ovat kuukautta ennen matkaa.
“Lentohintojen varauskäyrä noudattelee niin kutsuttua Deep Slope, Flat Tail -mallia, eli lentopäivästä alkaen katsottuna hinta putoaa jyrkästi ensimmäiset 30 vuorokautta, mutta pysyttelee tämän jälkeen suhteellisen tasaisena”, sanoo ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen.

Tuhansiin lentotietoihin perustuvassa tutkimuksessa selvitettiin myös varaushintojen käyttäytymistä viikonpäivien mukaan. Tutkimuksesta selviää, että keskimäärin edullisin viikonpäivä Helsingistä ulkomaille suuntautuvien menopaluulentojen varaamiselle on sunnuntai ja edullisin lentopäivä on puolestaan perjantai. Kallein päivä Helsingistä lähtevän ulkomaan lennon varaamiselle on perjantai ja kallein lentopäivä sunnuntai.
“Penninvenyttäjän muistisääntö on siis: varaa lentosi vähintään kuukautta aikaisemmin ja varaa sunnuntaina, mutta lennä perjantaina”, sanoo Neuvonen.

Säästöjä voi tehdä myös keskittämällä ulkomaan matkat keväälle ja kesäksi. Tutkimuksessa selvitettiin lentojen hintavaihtelua kuukausien välillä ja selvisi, että edullisin kuukausi lentää Helsingistä ulkomaille on toukokuu. Kallein kuukausi ulkomaanmatkalle Helsingistä on puolestaan joulukuu. Toukokuussa Helsingistä lähtevät ulkomaan menopaluulennot maksoivat tutkimuksen mukaan keskimäärin 367 dollaria, kun lennot samoihin kohteisiin joulukuussa maksoivat keskimäärin 484 dollaria.
“Mitä vuodenaikoihin tulee, voi yleistää, että lentäminen Helsingistä on halvimmillaan keväällä ja kesällä. Talvi marraskuusta helmikuuhun on kalleinta vuodenaikaa ulkomaan matkalle”, sanoo Neuvonen.

Neuvosen mukaan säästöjä tavoittelevan on hyvä muistaa myös resepti, joka toimii kaikkina vuodenaikoina ja viikonpäivään katsomatta: paketointi.
“Kun hotellin ja lennot varaa samaan aikaan eli matkan paketoi, matka tulee edullisemmaksi”, sanoo Neuvonen.

Juttuun sisältyy kaksi infografiikkaa.

Toimittajille tiedoksi: pyydä halutessasi ARC 2018 air travel outlook report – Unlocking how to save money on flight, lähettämällä sähköposti osoitteeseen jouni.kantola@source.fi

 

Poiminta:

ebookersin säästölista

1. Varaa lentosi vähintään kuukautta ennen lentopäivää
2. Varaa sunnuntaina, lennä perjantaina
3. Lennä keväällä ja kesällä
4. Paketoi matkasi eli varaa lennot ja majoitus samaan aikaan

Lähde: ebookers

 

***

Lisätietoja:

Leif Neuvonen

Markkinointipäällikkö

ebookers

Puh. +44 77101 68884

lneuvonen@ebookers.com

* * *

Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.