Lauantain Continental Cup –kilpailu aikaistuu Lahdessa

Lauantaina järjestettävää mäkihypyn COC-osakilpailua on päätetty aikaistaa. Koekierros alkaa lauantaiaamuna jo klo 10.00 ja kilpailukierros klo 11.00.

Sääennuste lupaa voimakasta tuulta lauantai-illaksi

Lauantain koekierros oli alun perin tarkoitus aloittaa klo 16.00 ja itse kilpailu tuntia myöhemmin. Aikataulua jouduttiin aikaistamaan sään vuoksi, sillä lauantai-illaksi Lahteen on luvattu voimakasta pohjoisen puoleista tuulta. Asiasta päätettiin joukkueenjohtajien kokouksessa perjantaina iltapäivällä.

– Seurattuamme sääennusteita päätimme aikaistaa kilpailua, sillä lauantai-iltana Lahteen on saapumassa säärintama ja sen myötä voimakkaita tuulia. Tuulen ennustetaan puhaltavan pohjoisesta, eli mäkien suojaamattomalta puolelta, kertoo kilpailunjohtaja Mika Jukkara.

Edellisvuoden molemmat kilpailut jouduttiin perumaan huonojen sääolosuhteiden vuoksi, joten nyt järjestäjät haluavat varmistaa kilpailuiden sujuvuuden aikaistamalla kilpailun ajankohtaa.

– On tärkeää, että saamme molemmat kilpailut vietyä läpi. MM-kisat ovat jo todella lähellä ja näiden kilpailunäyttöjen perusteella tehdään valintoja ainakin Suomen joukkueen osalta, Jukkara painottaa.

Kilpailun TD Tsekin Ivo Greger on tyytyväinen Salpausselän tämän hetken olosuhteisiin, vaikka alkuviikosta ylämäen ladun kunnon kanssa olikin hankaluuksia.

– Suurmäki on lumiolosuhteiltaan hyvässä kunnossa. Aikataulumuutoksella haluamme varmistaa, että voimme hyödyntää nämä hyvät olosuhteet, Greger sanoo.

Greger odottaa viikonlopun kilpailuista tasokkaita. Mukana on viime vuodelta kovia nimiä.

– Odotan kilpailusta kovatasoista. Puomilla on muun muassa Sotsin olympiamitalisti viime vuodelta, toteaa Greger ja viittaa Itävallan Andreas Wankiin.

Suomen joukkueessa hyppäävät lauantaina:
Ossi-Pekka Valta
Aapo Lehtinen
Janne Korhonen
Olli Muotka
Janne Ahonen
Andreas Alamommo
Antti Aalto
Juho Ojala
Niko Kytösaho

Joukkue sunnuntain kilpailuun julkaistaan lauantain kisan jälkeen.

Kilpailut hypätään Lahden suurmäestä eli HS130-mäestä. Sunnuntain kilpailu alkaa kuten ennakkoon on ilmoitettu; koekierros 10.00 ja kilpailu 11.00.

Lisätietoja 
Tapahtumapäällikkö Jesse Kiuru, 050 585 7441, jesse.kiuru@lahtiskigames.com

http://lahtiskigames.com/
http://www.facebook.com/lahtiskigames
Twitter & InstagraM @LahtiSkiGames #lahtiskigames