Maailman upein laukkakilpailu lähestyy, oletko valmis?

Suomalaiset rakastavat Isoa-Britanniaa ja tuskin mikään on niin brittiläistä kuin vuodesta 1711 asti pidetty Royal Ascot -laukkakilpailu. Lontoon kupeessa kesäkuun puolivälissä pidettävä hevostapahtuma on noussut maailmanmaineeseen paitsi kuninkaallisten läsnäolon seurauksena, myös epävirallisena muotitapahtumana, jossa korostuvat mitä mielikuvituksellisimmat hatut. Royal Ascotin katsomo on jaettu neljään eri kategoriaan ja jokaiselle katsomolle on määritelty tarkka pukeutumiskoodi.
Nettimatkatoimisto ebookersin viestintäpäällikön Claudia Parkerin mukaan Royal Ascot on niin ainutlaatuinen tapahtuma, että Iso-Britanniasta kiinnostuneiden on koettava se ainakin kerran elämässä.
“Rakkaus hevosurheiluun ja englannintäysveriseen on tietenkin se lähtökohta. Sitten meillä on yläluokka omine pukeutumiskoodeineen ja tarkoin varjelluin kutsuvieraat ainoastaan -katsomoineen”, sanoo Parker.
“Toisaalta kyseessä on kansanjuhla hurlumhei-tyyliin”, Parker jatkaa.
Suomalaisittain voisikin ajatella, että Royal Ascot on hieman kuin linnanjuhlat ja vappu samassa paketissa.
Pukeutumiskoodi on tyylikästä ja peittävää. Yläluokkaisissa katsomoissa silinterihattu on pakollinen miehillä ja naisten asujen tulee peittää polvet sekä olkapäät. Parkerin mukaan rimakauhua ei silti kannata kenenkään Royal Ascotista kiinnostuneen kokea.
“Katsomoissa joihin voi ostaa lippuja, vallitsee tyylikäs mutta rento pukeutumiskoodi. Käytännössä tällä varmistetaan, että tapahtumassa on omanlaisensa tunnelma ja tähän tapahtumaan ei sovellu lenkkikengät, sortsit, tiukat topit tai minihameet”, sanoo Parker.
“Toiveen hiuslaitteista ja hatuista voi ottaa kutsuna leikittelemään ja viihtymään”, hän jatkaa.
Hienoista puitteista ja tyylistä tunnettuun tapahtumaan osallistuminen ei edellytä myöskään erityisiä investointeja – päivälipun saa noin 50 punnalla ja Ascotiin pääsee Lontoosta kätevästi junalla.
***
Tietokulma:
– Ascotin laukkarata sijaitsee alle tunnin matkan päässä Windsorin linnasta. Windsorin linna, joka toimi hiljattain Prinssi Harryn ja Meghan Markles:n häiden näyttämönä, voi tehdä päiväreissuja.
– Omat juomat ovat sallittuja Royal Ascotissa. Katsojat saavat tuoda Royal Ascotiin mukanansa yhden pullon kuplivaa henkeä kohden.
***
Lisätietoja:
Claudia Parker
Viestintäpäällikkö
ebookers
Puh. +447823667615
claparker@expedia.com
* * *
Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.
* * *
© 2018 Expedia, Inc. All rights reserved. All trademarks are the property of their respective owners.