Murtsikan matkassa maailmalle

Maastohiihto on aktiivimatkailun unohdettu helmi

Alppihiihdon ja lumilautailun harrastajien parissa aktiivimatka Alpeille, Japaniin tai Pohjois-Amerikkaan on useilla lähes joka vuotinen klassikko. Matkailun yhdistäminen murtomaahiihtoon on sen sijaan huomattavasti harvinaisempaa. Nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikön Leif Neuvosenmukaan kyseessä on yhtälö, jota on vaikea ymmärtää.

“Aktiivimatkailu on meillä ollut jo vuosia kasvanut ilmiö. Suomalaiset matkustavat maailmalle maratooneihin, maantiepyöräilemään, surffaamaan, laskettelemaan ja katsomaan formuloita, mutta suomalaisten ehkä perinteisin koko kansan laji, murtsikka, pysyy tiukasti kotimaassa”, Neuvonen sanoo.

Ja kuitenkin murtomaahiihto on mitä ihanteellisin laji aktiivimatkailuun, Neuvonen pohtii.

“Tähän vuoden aikaan, kun pakkanen saattaa Suomessa pakottaa hiihtäjät pysymään sisällä, lähietäisyydellä Euroopassa on lumitakuu ja maailmanluokan hiihtoladut”, Neuvonen sanoo.

Maastohiihdon tahti on myös sikäli verkkainen, että on aikaa nauttia maisemista. Maastohiihto on lisäksi erittäin edullista ja usein jopa täysin ilmaista. Kevyehkö varustus on suhteellisen vaivatonta kuljettaa mukana.

“Hiihtolenkin jälkeen olo on taivaallinen ja toisaalta hyvän olon saa usein jo parin tunnin reippailulla, jonka jälkeen jää aikaa tutustua vaikkapa lähialueen kulttuuritarjontaan”, Neuvonen sanoo.

ebookers vinkkaa kolme ihanteellista kohdetta murtsikan tahdittamalle aktiivilomalle Euroopassa.

Seefeld, Itävalta

Muutaman tuhannen asukkaan Seefeldistä on muodostunut koko Alppien mittakaavassa maastohiihdon mekka. Talviolympialaisten, hiihdon MM-kisojen sekä lukuisten maailmancupin osakilpailujen järjestäjänä tunnetussa Seefeldissä on latuja noin 300 kilometriä kaiken tasoisille sivakoijille. Seefeldin kauneimmat hiihtoreitit löytyvät Leutaschin laakson alueelta, jossa ladut kiemurtelevat viehättävien pikkukylien läpi. Innsbruckin nähtävyksiin on matkaa vajaat 30 kilomteriä.

Jizera-vuoristo, Böömi, Tsekki

Kolmen tunnin ajomatka Berliinistä ja tunti Prahasta, Jizera-vuoriston alue Böömissä on harvojen tuntema maastohiihdon helmi. Kartalta voi etsiä kiinnekohdaksi kylän nimeltä Bedrichov, josta lähtee sadan kilometrin verran vanhan metsän ja järvien ympäröiviä latuja. Tasaisin välimatkoin ripotellut ja kahviloiksi muutetut vuoristomajat viimeistelevät nautinnon. Kun etsit jotain täysin uniikkia, suuntaa tänne.

St. Moritz, Sveitsi

St. Moritz on ihanteellinen kohde, kun haluaa sekä lasketella että hiihtää murtsikkaa. Korkealla sijaitseva ja pitkälle kevääseen lumivarma kohde tarjoaa maailmanluokan reittejä molempiin lajeihin. Karpaasien kannattaa ehdottomasti testata kuntoaan kuuluisalla Engadin laakson maraton-hiihtoladulla, jonka 42 kilometrin mittaisella reitillä kisaillaan vuosittain kovatasoisessa Engadin Skimarathon -hiihtokilpailussa.

Lähde: ebookers

 

***

Lisätietoja:

Leif Neuvonen

Markkinointipäällikkö

ebookers

Puh. +44 77101 68884

lneuvonen@ebookers.com

* * *

Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.