Omaehtoinen elämysautoilu kiehtoo matkailijoita vuodesta toiseen

Ebookers kertoo parhaat reitit ja vinkit road tripille

Road trip tarjoaa jännitystä, upeita maisemia sekä aikaa itsetutkiskelulle. Vaikeinta on pysähtyminen.

”Kun tie on auki, sitä haluaisi vain ajaa”, sanoo intohimoinen matkailija Pirita Tiusanen, 39.

”On sellainen fiilis, että ihan kulman takana odottaa aina jotain todella hienoa.”

Suomen johtavan nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen tuntee omatoimisen automatkailun trendit.

”Uutena kohteena kiinnostaa nyt esimerkiksi Mallorca. Välimeri tarjoaa mahdollisuuksia muuhunkin kuin rantalomaan.”

Mallorcan maisemat ovat vaihtelevia ja matkareittejä löytyy moneen lähtöön.

”Uusien rinnalla suosionsa säilyttävät myös ne vanhat, esimerkiksi jenkkileffoista tutut ajoreitit”, sanoo Neuvonen.

Ebookers vastaa automatkailun kasvavaan kysyntään ja alkaa tarjota autovuokrausta samassa paketissa lentojen sekä hotellien kanssa.

”Pakettiratkaisu tuo säästöä ja helpottaa matkan suunnittelua”, sanoo Neuvonen.

Koukuttavat kilometrit

Pirita Tiusasen sydän sykkii nimenomaan matkustamiselle Yhdysvalloissa. Hän on ajanut 12 osavaltiossa Yhdysvalloissa ja kahdessa Kanadan puolella. Kilometrejä matkamittariin on kertynyt yli 26 000. Seuraavana on tarkoitus valloittaa Alaska.

”Olen jäänyt tähän koukkuun”, Pirita nauraa.

Koukkuun ovat jääneet myös kolmekymppiset Elina Mälkiä sekä Tomi Björklund, jotka pitävät suosittua Vaihda vapaalle-matkablogia.

”Ensimmäinen yhteinen roadtrippimme oli Miamista New Yorkiin”, kertoo Elina.

”Sen jälkeen olemme ajaneet yli neljässäkymmenessä maassa. Pisin yhtenäinen road trip oli maailmanympärimatkalla Australiassa, jossa vietimme puoli vuotta.”

Toistaiseksi auto ei ole vielä kertaakaan käynyt pariskunnalle liian ahtaaksi.

”Riitaa tulee harvoin muusta kuin korkeintaan huonosta kartanluvusta. Eikä enää niin siitäkään, koska navigaattori kulkee koko ajan mukana”, nauraa Elina.

Suunniteltua huolettomuutta

Parasta tien päällä on vapauden tunne. Erityisesti ensimmäisten päivien aikana jännitys tulevista seikkailuista antaa Piritan mukaan mielettömän fiiliksen. Suunnittelu on tärkeää, mutta tärkeää on myös osata olla tarvittaessa noudattamatta suunnitelmaa.

”Spontaanit pysähdykset ovat parhaita. Jätän jo suunnitteluvaiheessa tietoisesti kaksi päivää käytettäväksi mihin huvittaa.”

Vaihda vapaalle -blogin Elina sanoo samaa.

”Vapaus on ehdottomasti parasta. On helppo vaihtaa suunnitelmaa lennosta ja pysähtyä, jos vastaan tulee jotain mielenkiintoista.”

Huolettomuutta tien päällä lisää matkan valmistelu etukäteen. Ebookersin tarjoama pakettiratkaisu antaa mahdollisuuden hoitaa kaiken kuntoon yhdellä kertaa, samassa paikassa.

”Seikkailufiiliksestäkin voi nauttia enemmän, kun tietää että käytännön asiat on hoidettu”, sanoo ebookersin Leif Neuvonen.

Tunnelma tien päällä on usein tiivis. Paitsi autossa matkustavat ihmiset, yhteiset kilometrit ja kokemukset hitsaavat heidän kanssaan yhteen myös auton, jolla ajetaan.

”Pisimmällä ja toistaiseksi hienoimmalla matkallani Seattlesta Kalifornian kautta sisämaahan ja Montanan kautta takaisin Seattleen meitä palveli uskollisesti sellainen iskämallin Chevrolet Impala”, sanoo Pirita.

”10 000 yhdessä kuljetun kilometrin jälkeen sen palauttaminen oli hyvin herkkä hetki.”

 

***

Haaveissa road trip?  Ebookersin 5 vinkkiä auttavat alkuun!

Seikkailufiiliksestä voi keskittyä nauttimaan enemmän, kun suunnittelee matkansa hyvissä ajoin etukäteen.

  1. Valitse kohteet joissa haluat käydä.

Suunnittele hyvin, sillä aika ei muuten riitä kaikkeen. Varaudu myös ennalta suunnittelemattomiin pysähdyksiin.

  1. Varaa matkasi ajoissa.

Etukäteen varaamalla säästää usein rahaa.Myös työnantajasi ilahtuu, kun ilmoitat vapaan tarpeesi reilusti ennen lähtöä.

  1. Tee ajosuunnitelma hyvin.

Pistä ylös kilometrit ja ajoaika, jotta tiedät kuinka paljon tulet istumaan autossa päivittäin.

  1. Muista pitää taukoja

Pitkä istuminen puuduttaa ja tekee tunnelmasta autossa kireän. Jos tila alkaa tuntua ahtaalta, pitäkää tauko ja syökää jotain pientä – se yleensä auttaa.

  1. Uskalla lähteä sivuteille ja pysähdy pikkukylissä.

Aidoimmat kohtaamiset löytyvät usein suurten keskusten ulkopuolelta. Älä pelkää hetkellistä eksymistä. Se voi palkita sinut upeilla muistoilla.

Matkaa varatessa kannattaa tarkastaa myös esimerkiksi ebookersin ajankohtaiset autopakettitarjoukset. Niiden avulla voit paitsi säästää rahaa, myös helpottaa matkan valmistelua kokonaisuutena.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ikimuistoisia kilometrejä!

***

PARHAAT REITIT TOP 5

Maailma on täynnä upeita reittejä autoiluun, joista on mahdoton valita ehdottomasti parhaita.

Ebookers tarjoaa autopaketteja lähes kaikkialla maailmassa – miltä kuulostaisi road trip esimerkiksi Portugalin aurinkoisella rannikolla tai luonnonkauniin Islannin henkeäsalpaavissa maisemissa? Vaihda vapaalle-matkablogin Elina ja Tomi vinkkaavat omat parhaat reittinsä!

  1. Kanadan Kalliovuoret Banffista Jasperiin

Uskomattoman upea reitti, joka kulkee korkeiden vuorten välissä. Matkan varrella on turkoosina kimmeltäviä vuoristojärviä ja tien varrella näkyy hirviä sekä peuroja. Hyvällä tuurilla vastaan kävelee karhu.

  1. Krugerin kansallispuisto Etelä-Afrikassa

3000 kilometriä tieverkostoa villieläinten keskellä. Autolla ajaminen täällä on kuin suoraan luontodokumentista.

  1. Great Central Road Australiassa

Yli tuhat kilometriä pitkä hiekkatie Australian keskiosassa. Sen varrella on vain muutaman sadan kilometrin välein roadhouse, josta saa polttoainetta. Yöllä, luonnon keskellä yövyttäessä tähtitaivas on käsittämätön, koska lähimmät valot ovat satojen kilometrien päässä.

  1. Alaskan roadtrip

Alaskan luonto on todella kaunista ja se on upeine vuorineen hyvin erilaista kuin mihin me Suomessa olemme tottuneet. Rannikolla voi käydä valasristeilyillä ja ihailemassa vaikuttavia jäätiköitä.

  1. Yellowstonen kansallispuisto

Täällä näkee paljon villieläimiä, vesiputouksia ja geysireitä. Matkalla Calgaryyn on Glacierin kansallispuisto, jossa on korkealla vuoren rinteillä kulkeva Going-to-the-Sun road. Sen maisemat ovat häikäisevät.

 

***

Lisätietoja:

Leif Neuvonen

Markkinointipäällikkö

ebookers

Puh. +44 77101 68884

lneuvonen@ebookers.com

* * *

Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.