Ovatko tässä Euroopan romanttisimmat kaupungit?

ebookersin vinkit Euroopan romanttisiin kaupunkikohteisiin

Ystävänpäivää vietetään 14. helmikuuta. Suomessa ystävien muistamisen juhlapäivä tunnetaan kansainvälisesti Valentinuksen päivänä ja sitä pidetään yleisesti rakastavaisten juhlapäivänä. Nettimatkatoimisto ebookers vinkkaa Valentinuksen hengessä Euroopan romanttisimmat kaupungit.

  1. Romeon ja Julian Verona

Rakastavaisten pyhiinvaelluskohde Italiassa ei ole Venetsia tai Rooma, vaan Verona. Kaiken antavan ja ottavan rakkauden klassikkotarina Romeo ja Julia sijoittuu Veronaan, jonka historiallisessa keskustassa on myös rekonstruktio Julian parvekkeesta ja Capuletin suvun aatelispalatsista. Bonuksena Veronassa on prosecco-viinit, jotka tulevat tältä alueelta.

2. Wien ja Rakkautta ennen aamua

Monen mielestä ehkä maailman romanttisimman elokuvan, Before Sunrise (suom. Rakkautta ennen aamua), näyttämönä toimii Wienin tunnelmalliset kadut. Kun ympärillä on Wien ja rinnalla kulkee sielunkumppani, ei mikään ole niin romanttista kuin katsoa kumppania syvälle silmiin ja keskustella kaikesta. Jaksatteko valvoa auringonnousuun asti?

3. Notre Damen kellonsoittajan Pariisi

Maailman romanttisimmaksi kaupungiksi usein tituleeratun Pariisin lukemattomista rakkaustarinoista yksi kierrätetyimmistä on Notre Damen kellonsoittaja. Victor Hugon klassikkotarina muistuttaa, että tosi rakkaus asuu ihmisen sisällä ja on ulkoisia seikkoja vahvempaa. Hugo on myös ranskalaisen romantiikan taidesuuntauksen tunnetuimpia kasvoja, jonka kotimuseo löytyy niin ikään Pariisista.

4. Napapiirin rakastavaiset ja Rovaniemi

Kaukaa näkee lähelle. Espanjalainen rakkauselokuvien pieni suuri indieklassikko, Los amantes del cìrculo polar, eli Napapiirin rakastavaiset, huipentuu Rovaniemellä ja Suomen Lapissa. Eikä se väärin ole. Pakkasen paukkuessa ja revontulien rapistessa Lapin lemmenloma on maailmanluokan valinta.

 

Lähde: ebookers

***

Lisätietoja:

Leif Neuvonen

Markkinointipäällikkö

ebookers

Puh. +44 77101 68884

lneuvonen@ebookers.com

* * *

Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.