Puijolle uusi mäkiennätys -maanantain joukkuemäellä lämmiteltiin tiistain kisoja varten

Maanantai-iltana Puijolla hypätyssä joukkemäessä tehtiin historiaa monin tavoin. Ensimmäistä kertaa Kuopiossa hypätty joukkuekilpailu tarjoili yleisölle viihdettä, kun kisan aikana Puijon HS 127 mäen mäkiennätys laitettiin uusiksi.

Norjan Daniel Andre Tande hyppäensimmäisellä kierroksella 136 metriä pitkän hypyn ja lisäsi samalla oman nimensä ennätystilastoihin. Mies kommentoi hyppyään iloisena.

”Se oli teknisesti todella hyvä hyppy. Sain unelma lähdön ja hyppy oli todella korkea. Nautin siitä hypystä todella paljon.”

Lumisade asetti maanantain kisajärjestelyille omat haasteensa. Päivän aikana mäenhuolto joukot tekivät pitkän työpäivän, jotta mäessä päästiin kisaamaan. Yleisölle lumisade kuitenkin tarjosi aidon talvisen kisatunnelman.

”Hattua pitää nostaa talkoolaisille, varsinkin mäessä. Yksi iso huoli kisojen järjestämisessä on myös, että huolto pelaa henkilöstön puolella”, kommentoi tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen.

Reilut tuhat ihmistä oli saapunut seuraamaan kisoja paikan päälle.

”Vajaan vuorokauden varoitusajalla saimme hienosti houkuteltua ihmisiä paikalle, mutta myönnettävä on, että enemmänkin olisi mahtunut. Positiivista on, että saimme 1,5 tuntia kansainvälistä televisioaikaa niin Puijolle kuin Kuopiollekin.”

Maanantai antoi hyvää esimakua, että Puijolla on valmiudet järjestää kahden lajin maailmancupin osakilpailut.

”Kun katsomme kilpailua urheilijoiden ja joukkueiden näkökulmasta meillä on hyvät valmiudet isojen kisojen läpiviemiseen Puijolla, mutta pian on kuitenkin otettava kehitysaskeleita kokonaisinfrastruktuurin kanssa. Tapahtumakokonaisuus vaatii ison määrän tukitoimia ja -palveluita ja näiden onnistuminen luo tärkeitä kisafiiliksiä eri tahoille. Esimerkiksi tänä vuonna mediatilan fyysinen koko on aivan äärirajoilla, jotta voidaan palvellla paikalle saapuvia median edustajia parhaalla mahdollisella tavalla”, Ruhanen analysoi.

***

Puijon kisojen ohjelma tiistaille löytyy täältä.

Tietoa julkaisijasta

www.puijonkisat.fi
www.facebook.com/puijonkisat
www.vimeo.com/puijoskigames

Twitter: @puijonkisat
Instagram: @puijonkisat

#puijonkisat
#puijoskigames

***

Lisätietoja
Tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen, 0400 152 712, jarkko.ruhanen@puijonkisat.fi

Tiedotus- ja mediapalvelut:
Source Creative Oy, Kalliolanrinne 4 6krs. 00510 Helsinki, www.source.fi