Puijon kisat – ohjelmaa meille jokaiselle

Puijon kisojen tapahtumapaikat ovat kuluneen viikona aikana kokeneet muodonmuutoksen ja tällä hetkellä Kuopion Puijolla valmistaudutaan jo tulevan viikonlopun isoa junioritapahtuma Hopeasompaa varten.

Puijon kisoissa vietiin tänä vuonna läpi yhteensä kolme maailmancupin osakilpailua alkuperäisen kahden sijaan, kun maanantai-illalle siirrettiin mäkihypyn joukkuekilpailu Lahden Salpausselän kisoista. Kisoja oli tänä vuonna rakentamassa ja toteuttamassa yhteensä 600 akkreditoituneen ihmisen joukko, jotka tekivät kisojen yhteydessä yli 5500 työtuntia.

Maailmancupin osakilpailut nauttivat hyvistä sääolosuhteista, mitä ei voida sanoa monen muun paikan kohdalla ajatellen kuluneen kauden kilpailulolosuhteita. Puijon kisojen aikataulut pitivät ja isompia viivytyksiä ei ollut. Kasvaneen urheilutarjonnan lisäksi Puijolla nähtin myös oheisohjelmaa, mihin kuului muun muassa Savon hevihiihtomestaruuden ratkominen sekä Kuopio Rockin kanssa toteutettu bändikilpailu yleisöteltassa.

”Kisojen läpivienti niin maanantaina kuin tiistainakin sujui aivan moitteetta. Iloksemme saimme tälle vuodelle mukaan myös yhdistetyn maailmancupkilpailun pitkän tauon jälkeen ja samassa yhteydessä vietiin läpi myös yksi ylimääräinen joukkumäen kilpailu. Voin rehellisesti todeta, että koko kilpailuorganisaatio teki valtavan hyvää työtä, josta on syytä olla ylpeä”, toteaa Puijon kisojen tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen.

Lippupalvelulta saatujen lukujen puitteissa kisoihin myytiin pääsylippuja ennakkoon ja portilta lähes 3000 kappaletta. Lisäksi Puijon kisojen 400 paikkainen VIP -teltta oli tiistaina loppuunmyyty. Myytyjen pääsylippujen määrä on kasvanut aikaisempiin vuosiin verrattuna. Kasvanutta kävijämäärää tukee myös kisojen aikana tehty oheismyynti, joka kasvoi tänä vuonna yli kaksinkertaisesti.

Mukana tapahtumassa oli yli kymmenen yhdistystä ja seuraa yhteistyötahoina sekä yrityskumppaneita tapahtumalla oli 30 kappaletta, joista 25 yritystä oli mukana myös #positiivisuudenkautta -haastekampanjassa. Paikallisten tahojen myötä saatiin Puijon kisoille annettua enemmän alueellista leimaa ja osaamista niin paikan päälle kuin kotimaan ja ulkomaan tv-lähetyksiin.

Finnpanelin tutkimuksen mukaan Puijon kisojen tv-lähetykset Yle TV2:lla sekä Yle Fem:lla tavoittivat 1 470 00 katsojaa. Viikon 8 tilastoissa yhdistetyn maailmancupin osakilpailu oli viidenneksi katsotuin ja mäkihypyn joukkuemäki kuudenneksi katsotuin ohjelma. Yle Fem kanavalla tiistaina näytetty mäkihypyn maailmancupkilpailu oli toiseksi katsotuin ohjelma kyseisellä viikolla.

”Kuopion alueen näkyvyyden kannalta Puijon kisat ovat meille todella tärkeä tapahtuma. Vuodessa meillä on kaksi isoa tapahtumaa; Puijon kisat ja Kuopio Tanssii ja Soi, joista Puijon kisat ovat se talvitapahtuma. Tänä vuonna kisat vietiin mallikkaasti läpi. Säät suosivat ja Kuopiosta saatiin hyvin kaunista kuvaa maailmalle”, kommentoi Kuopion kaupungin tapahtumapalveluiden johtaja Jaana Vasankari.

”Kisojen aikaan teimme Off Stadium -tutkimusta yhteistyössä Haaga Helian opiskelijoiden kanssa, jonka tavoitteena oli selvittää Puijon kisojen tunnettuutta, vetovoimaisuutta sekä yhteistyökumppaneiden ennakko-odotuksia. Tutkimuksen myötä tiedämme nyt missä on puutteita ja missä olemme hyviä. Tulevaisuudessa tavoitteena on kehittää ja viedä tapahtumaa vielä eteenpäin. Varsinkin nuoria haluamme saada enemmän paikalle ja tarjota nuoriin vetoavaa ohjelmaa monipuolisemmin”, lisää Vasankari.

Tietoa julkaisijasta

www.puijonkisat.fi
www.facebook.com/puijonkisat
www.vimeo.com/puijoskigames

Twitter: @puijonkisat
Instagram: @puijonkisat

#puijonkisat
#puijoskigames

***

Lisätietoja
Tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen, 0400 152 712, jarkko.ruhanen@puijonkisat.fi

Tiedotus- ja mediapalvelut:
Source Creative Oy, Kalliolanrinne 4 6krs. 00510 Helsinki, www.source.fi