Puijon Kisat täyttää 100 vuotta – yhdistetty myös mukana

Tulevana talvena Puijon Kisoilla on edessään juhlavuosi. 100 vuotta täyttävän kisatapahtuman kilpailullisiksi sisällöiksi on luvassa Puijon Laturetki, mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancup-kilpailut sekä pohjoismaisten lajien Hopeasompa -finaalit. Helmi-maaliskuun aikana Puijolla on siis luvassa monipuolista ohjelmaa talviurheilun parissa.

Mäkihypyn maailmancupin lisäksi Puijolla kilpaillaan yhdistetyssä. Zürichissa huhtikuussa Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) kokouksessa asia sai varmistuksen ja tulevia kisoja rakennetaan jo tiiviissä yhteistyössä.

Kuopion kaupunki, Puijon Kisat sekä Suomen Hiihtoliitto allekirjoittivat vuonna 2014 kolmikantasopimuksen kisojen suhteen vuosille 2015 ja 2016. Sopimuksessa määriteltiin eri osapuolten vastuut ja edellytykset.

Kaupungin roolina on pääasiassa vastata kisojen puitteista, mutta lisäksi kaupungilla on oma panoksensa tapahtuman markkinoinnissa. Kaupunki ja Puijon Kisat ovat tehneet erillisen yhteistyösopimuksen tukemaan kisojen näkyvyyttä ja tapahtumamarkkinointia.

Kuopion kaupungin tapahtumapalveluiden johtaja Jaana Vasankari näkee Puijon Kisat tärkeänä osana kaupungin brändiä.

”Puijon Kisat ovat Kuopiolle tunnettavuustekijä sekä itsetuntotekijä. Kuopio tunnetaan Puijosta ja Puijon Kisoista. Talvinen Puijo on meille maamerkki, joka luo pääomaa koko kaupungille. Puijo tunnistetaan sekä tunnustetaan täällä.”

”Tehdyn sopimuksen tavoitteena on taata taloudelliset edellytykset mahdollistamaan tulevat kilpailut. Nyt myös yhdistetyn kisat saadaan Puijolle mäkihypyn rinnalle ja on positiivista, että Puijon Kisat laajenee brändinä. Tiedämme, että Puijolla pystytään järjestämään kisoja myös kaikille pohjoismaisille lajeille”, lisää Vasankari.

Kumppanuus, yhteistyö, tahto ja tuki ovat ne vahvat periaatteet, joilla on lähdetty luomaan edellytyksiä onnistuneille kisoille. Kisatapahtuman kasvaessa myös oheistapahtumia halutaan viedä eteenpäin.

”Ideoiden ja ajatusten käsikirjoitustyö on jo alkanut ja syksyn myötä pystymme varmasti kertomaan juhlavuoden uusista kuvioista”, kommentoi Puijon Kisojen tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen.

Maailmancupien järjestäminen ei ole perinteisillekään kisapaikoille itsestäänselvyys. Tunnelma oli iloinen ja innostunut, kun odotukset lunastettiin huhtikuun puolessa välissä FISin komiteakokouksissa Zürichissä.

”Yhdistetyn kilpailupäällikkö Lasse Ottesenin esitellessä kisakalenteria kahdelle seuraavalle kaudelle hän samalla toivotti Puijon lämpimästi tervetulleeksi kalenteriin. Samalla käynnistyi yleisössä spontaanit ablodit uudelle kisajärjestäjälle”, kertoo Ruhanen iloisena.

Zürichin kokous osoitti, että muut maat tukevat päätöstä ja ovat iloisia Puijon Kisojen kalenteripaikasta.

”Mieltä lämmittää meidän kisajärjestäjien puolesta, että FIS on myöntänyt kisat useammalle vuodelle. Se tuo meille varmuutta jatkosta. Syksyllä 2012 aloitettu työ; pienet sekä isot asiat ovat matkan varrella mahdollistaneet sen, että meillä on nyt varmistettu paikka kisakalenterissa”, lopettaa Ruhanen.

Tietoa julkaisijasta

www.puijonkisat.fi
www.facebook.com/puijonkisat
www.vimeo.com/puijoskigames

Twitter: @puijonkisat
Instagram: @puijonkisat

#puijonkisat
#puijoskigames

***

Lisätietoja
Tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen, 0400 152 712, jarkko.ruhanen@puijonkisat.fi

Tiedotus- ja mediapalvelut:
Source Creative Oy, Kalliolanrinne 4 6krs. 00510 Helsinki, www.source.fi