Puijon Kisoissa hypätään – joka tapauksessa

Puijon Kisojen jälkeiset purkutyöt ovat saatu päätökseen. Tänä vuonna kisoja oli rakentamassa ja toteuttamassa lähes 500 talkoolaista. Talkoolaisten työpanos käynnistyi jo viikkoa ennen mäkihypyn maailmancup-tapahtumaa Puijon Laturetken valmisteluilla ja viimeiset talkootyötunnit tehtiin maailmancup-tapahtuman jälkeisenä keskiviikkona ja torstaina. Kisan jäkeisiin töihin kuuluivat muun muassa mainosaitojen purkaminen ja Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kumppanilta Audilta kisaorganisaation käyttöön saatujen ajoneuvojen palauttaminen. Lisäksi kisatoimistossa on tulostettu lukematon määrä työtodistuksia kisoissa oman työpanoksensa antaneille opiskelijoille.

Viime viikolla käydyissä kisoissa tuulet vaikeuttivat olosuhteita jo maanantaista lähtien ja aikatauluja jouduttiin muuttamaan useaan otteeseen. Vapaaehtoisten merkitys Puijon Kisojen organisaatiossa korostui tänä vuonna erityisesti tiistaina, kun kilpailu päätettiin siirtää suurmäestä normaalimäkeen noin neljässä tunnissa. Kilpailun siirtyminen ”50 metrillä oikealle”, kasvatti entisestäänkin suurta talkootuntien määrää ja kokonaistuntimäärä tulee olemaan pitkälti yli 10 000 tuntia.

”Talkoolaisten ja koko kisaorganisaation, FIS, Hiihtoliitto, Infront, YLE ja Swiss Timing mukaan luettuna, venymiskykyä mitattiin tänä vuonna toden teolla. Puijolla nähtiin käsittämätön temppu, jossa mahdottomasta tehtiin mahdollinen. Vastaavaa temppua ei ihan äkkiä tule maailmancup-tasolta mieleen. Olenkin äärettömän ylpeä meidän organisaatiostamme ja sen kyvystä reagoida muuttuviin tilanteisiin”, kommentoi Puijon Kisojen tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen.

Yleisöä kisa-alueelle oli saapunut reilu 3500 ja lisäksi 350 paikan VIP-teltta oli tiistaina loppuunmyyty. Tapahtuman yhteistyötahoina oli yli 10 yhdistystä ja seuraa sekä 15 yrityskumppania.

Iloisena lisänä oli kisojen kummikoulun Länsi-Puijon koulun mukana olo. Kiitos oppilaiden, kansainväliseen tv-kuvaan saatiin tunnelmia eri maiden lipuilla varustautuneista oppilaista.

Finnpanelin tilaston mukaan tiistain kisalähetys oli YLE TV2:lla kahdenneksitoista katsotuin ohjelman kyseisellä viikolla. Suoran lähetyksen tavoittavuus oli lähes miljoona katsojaa.  Viikon 11 tilastossa Puijon Kisat olivat Kontiolahden ampumahiihdon MM-kilpailulähetysten jälkeen seuraavaksi katsotuin suora urheilulähetys.

”Tästä on hyvä jatkaa kohti vuoden 2016 kisoja. Vuosi 2016 on Puijon Kisojen 100-vuotisjuhlavuosi. Puijon Kisojen positiivisen tekemisen kautta haluamme kasvattaa tapahtumaa ja tehdä yhdessä hienot seuraavat kisat. Tulevasta kisaohjelmasta saadaan lisätietoa 16.-19.4. FISin kalenterien valmistelukokouksien aikana. Kisaohjelmaan on luvassa mäkihypyn maailmancupin lisäksi myös yhdistetyn maailmancup-osakilpailu, unohtamatta Puijon Kisojen ja juhlavuoden päättävää Hopeasompa-finaaleja maaliskuussa”, kertoo Ruhanen.

Tietoa julkaisijasta

www.puijonkisat.fi
www.facebook.com/puijonkisat
www.vimeo.com/puijoskigames

Twitter: @puijonkisat
Instagram: @puijonkisat

#puijonkisat
#puijoskigames

***

Lisätietoja
Tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen, 0400 152 712, jarkko.ruhanen@puijonkisat.fi

Tiedotus- ja mediapalvelut:
Source Creative Oy, Kalliolanrinne 4 6krs. 00510 Helsinki, www.source.fi