Puijon kisojen satavuotista taivalta juhlitaan #positiivisuudenkautta

Kuopiolaiselle talviurheilun superviikolle osuvissa juhlakisoissa käydään myös yhdistetyn maailmancupin kilpailu.

Puijon kisat ja Kuopion kaupunki järjestivät perjantaina 6.11.2015 ”aamiaisen satavuotiaan kanssa”. Samalla lanseerattiin #positiivisuudenkautta- haastekampanja maakunnan yrityksille ja yhteisöille.

Puijon kisojen tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen muistutti, ettei ole tänä päivänä enää mikään itsestäänselvyys, että Kuopiossa järjestetään hiihtolajien maailmancupin kilpailuja. Ei ole edes itsestäänselvyys, että Suomessa järjestettäisiin näin montaa maailmancupin tapahtumaa.

”Kuopiossa on oma historiansa, jota kansainvälisen lajiliiton puolella arvostetaan”, Ruhanen painottaa.

Talvi tilauksessa

Vuonna 2015 Puijon kisoista tuotettu lähetys tavoitti kansainvälisesti 9,2 miljoonaa katsojaa. Luvussa ei ole mukana varsin merkittävän talviurheilumaan Japanin tietoja.

”Aikaisempina vuosina katsojamäärä on ollut yli kymmenen miljoona”, kommentoi Ruhanen.

Vuonna 2015 painittiin olosuhdeongelmien kanssa ja mäkikilpailuja jouduttiin siirtämään nopealla varoitusajalla. Tällä oli varmasti vaikutusta katsojalukuihin.

”Siellä vietiin välillä näytteilleasettajilta sähkökaapelitkin, jotta saatiin tv-kameroille virtaa. Yhdessä tekemisen hengestä voi olla ylpeä”, Ruhanen suitsuttaa.

Lämpimän alkutalven seurauksena Levin Maailmancup jouduttiin perumaan, joten Puijon kisojen järjestäjäorganisaation hartain toive onkin, että lunta päästäisiin tykittämään mahdollisimman pian. Vähän tavallisempi talvi olisi toiveissa.

”Toivomme, etteivät tuulet tai kelit muuten sorsisi meitä, mutta varasuunnitelmat kaikelle on jo rakennettu”, Ruhanen korostaa.

***

Kuopiossa helmikuussa talvilajien superviikko

Puijon kisojen mäkihypyn ja yhdistetyn kisat käydään maanantaina ja tiistaina 22.–23.2.2016. Finland Ice Marathon jatkaa siitä 24.–27.2.2016. Puijon laturetki hiihdetään 28.2., ja talvilajien vilkkaat viikot päättyvät Hopeasompa-finaaleihin 4.–6. maaliskuuta.

#positiivisuudenkautta

Puijon kisat haluaa näkyä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #positiivisuudenkautta. Kampanjan esittelyvideon löydät täältä.

Haastekampanjassa mukaan lähtenyt taho ostaa lippupaketin Puijon kisoihin ja haastaa samalla 2-3 muuta tahoa tekemään samoin. Jokainen lippupaketin lunastanut kertoo, mille kohderyhmälle liput jakaa. Puijon kisojen verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat kertovat jokaisen tarinan, ja tavan, jolla liput saajilleen päätyvät.

Tietoa julkaisijasta

www.puijonkisat.fi
www.facebook.com/puijonkisat
www.vimeo.com/puijoskigames

Twitter: @puijonkisat
Instagram: @puijonkisat

#puijonkisat
#puijoskigames

***

Lisätietoja
Tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen, 0400 152 712, jarkko.ruhanen@puijonkisat.fi

Tiedotus- ja mediapalvelut:
Source Creative Oy, Kalliolanrinne 4 6krs. 00510 Helsinki, www.source.fi