Puijon mäkitiimin Elias Vänskälle debyytti maailmancupissa Rukalla, Ilkka ja Matti Herola yhdistetyn edustajat

Viikonloppuna Rukalla käytävissä yhdistetyn ja mäkihypyn maailmancupinosakilpailuissa puijolaiset menestysodotukset ovat Herolan veljesten, Ilkan ja Matin,lisäksi mäkipuolella Klassillista lukiota käyvän Elias Vänskän varassa. Elias lunasti paikan ensimmäiseen maailmancupin kisaan hyvien katsastuskilpailujen perusteella. 19 ‐vuotias Vänskä on sijoittunut kansallisissa kilpailussa syksyn ja alkutalven ajan Suomen TOP kuuteen.

”Viimeisimmät katsastuskilpailut on pidetty normaalimäessä ja vanha kaarti fyysisesti vahvempina rytistää nuoremmat pikku töntäreissä vielä jalkoihinsa ja vie paikat maajoukkueessa”, toteaa Puijon päävalmentaja ja nuorten mäkimaajoukkueen vetäjä, Jarkko
Saapunki.

Puijon nuoret laajalla rintamalla haastamassa A -maajoukkuetta

Nuorten maajoukkueikäisistä debytöivät Eliaksen lisäksi Ounasvaaran Niko Kytösaho ja Andreas Alamommo. Puijon Hiihtoseuran 18 ‐vuotias Eetu Nousiainen olisi katsastusesitystensä puolesta joukkueessa myös, mutta ei omaa COC ‐pisteitä, eikä näin ollen saa osallistua WC ‐kisoihin.

”Paineita en heitä nuorten niskaan vielä; aikaa tarvitaan ja mahdollisesti useita kansainvälisiä COC ja maailmancupkisoja saadakseen ulosmitattua oman tasonsa. Silti nämä nuoret miehet ovat taitotasoltaan vähintäänkinmaajoukkue‐edustajiemme tasalla, ja kun lentämistaito nousee Rukan suurmäessä isompaan merkitykseen kuin pienemmissä ponnistusmäissä, omaavat nämä kotkanpojat yllätyspotentiaalia, sanoo Saapunki ja lupaa kansallisen ryhmän haastavan Klingenthalissa esiintyneen maajoukkueen.

Kimmo Savolainen palaa Puijolle

Suomi lähettää pitkästä aikaa täyden joukkueen kahdelle ensimmäiselle periodille Continental Cupiin, joten nuorten miesten polku kohti isoja kilpailuja on loivempi kuin menneinä vuosina. Ilkka ja Matti Herola ovat yhdistetyn kirkkaimmat tähdet ja Puijolaistoivot. Puijon Hiihtoseuraan yhdistetyn mäkivalmentajaksi ja mäkikonsultiksi täksi kaudeksi Italiasta palannut Kimmo Savolainen näkee tilanteen valoisana.

”Mäkipuolella herkistely on hieman kesken, jouduimme muuttamaan lumitilanteen takia ohjelmia ja näin ollen teknisiä yksityiskohtia hiotaan vähän vielä, sanoo Savolainen, joka kulkee osin yhdistetyn A -maajoukkueen mukana.”

Veljeksillä on hyvin sujunut harjoituskausi takana. Ilkka pääsi armeijasta lokakuussa ja Matti on keskittynyt urheiluun poikkeuksellisen antaumuksella.

”Aivan valmista ei vielä ole,mutta kun lasketaan kokonaiskuormitusta tässä, niin eiköhän tuota palkintopallilla puijolainen nähdä tänä talvena, ainakin SM‐kisoissa”, viiltää Savolainen, joka myös toimii Puijon Kisojen markkinointiapuna.

***
Puijon valmennustiimi on kokonaisuudessaan vahventunut kuluvalle kaudelle: 15 urheilijan TopTeamissä valmennuksessa mukana:

Jarkko Saapunki, päävalmentaja, nuorten olympiavalmentaja
Lauri Hakola, ohjelmointi, testaus
Janne Happonen, apuvalmentaja (välineet)
Kimmo Savolainen, yhdistetty, mäen konsultti
Heli Pomell, nuorisopäällikkö

Tietoa julkaisijasta

www.puijonkisat.fi
www.facebook.com/puijonkisat
www.vimeo.com/puijoskigames

Twitter: @puijonkisat
Instagram: @puijonkisat

#puijonkisat
#puijoskigames

***

Lisätietoja
Tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen, 0400 152 712, jarkko.ruhanen@puijonkisat.fi

Tiedotus- ja mediapalvelut:
Source Creative Oy, Kalliolanrinne 4 6krs. 00510 Helsinki, www.source.fi