RADIOJUTTU: Jörn Donnerin aorttaläpän ahtauma hoidettiin TAVI-toimenpiteellä – toipuminen sujui nopeasti

Tunnettu kulttuuripersoona ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Jörn Donner on sairastanut aorttaläpän ahtaumaa. Se on yleisin hoitoa edellyttävä sydämen läppävika länsimaissa ja sitä sairastaa yksi kahdeksasta yli 75-vuotiaasta. Sairaus on hoitamattomana hengenvaarallinen: vaikea-asteista aorttaläpän ahtaumaa sairastavista noin 50 prosenttia menehtyy kahden vuoden kuluessa. Ahtauma voi olla pitkään oireeton eikä oireita niiden ilmaantuessakaan usein osata yhdistää sydänongelmiin.

Seuraavaksi Jörn Donner kertoo oman kokemuksensa aorttaläpän ahtaumasta, sen hoidosta ja vaikutuksesta elämään. Jutussa on toimittajana Nina Jousenkylä.

 

Radiojutusta on saatavilla noin neljän minuutin pituinen juttu, joka on radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa. Lataa radiotiedostot täältä.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Edwards Lifesciencesin kanssa.

 

Radioille tiedoksi:

Lisätietoa aorttaläpän ahtaumasta: www.läppävika.fi

Tietoa julkaisijasta

 

Edwards Lifesciences on maailman johtavia lääketieteellisten innovaatioiden kehittäjiä. Kehitämme aktiivisessa yhteistyössä lääkäreiden kanssa innovatiivisia teknisiä ratkaisuja rakenteellisten sydänsairauksien hoitoon sekä leikkaukselliseen ja tehohoidon tarkkailuun.

www.edwards.com