RADIOJUTTU: Kuntatyöpaikoilla tehdään korvaavaa työtä saikkujen sijaan

Korvaava työ – eli terveydelle sopivien työtehtävien tekeminen sairausloman sijasta – herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Keva on nyt tutkinut, miten korvaavaa työtä käytetään kuntatyöpaikoilla. Jutellaan seuraavaksi muun muassa siitä, millaisissa tilanteissa työntekijä voikin saikun sijasta tehdä töitä.

Haastateltavina ovat työelämäasiantuntijat Satu Haapakoski ja Laura Pekkarinen Kevasta, toimittajana on Riitta Säteri.

RADIOILLE TIEDOKSI

Keva julkisti 1.12. tutkimuksensa korvaavasta työstä kuntasektorilla. Tutkimuksen vastaukset kerättiin sähköisellä kyselyllä, joka lähetettiin keväällä 2017 keskisuurten ja suurten kuntaorganisaatioiden henkilöstöasioista vastaaville. Kyselyyn vastasi 151 henkilöstöasioista vastaavaa ja vastausprosentti oli 50.

Lisätietoja tutkimuksesta: https://www.keva.fi/uutiset-ja-artikkelit/tutkimus-korvaavasta-tyosta-hyvia-kokemuksia–toimintatavan-juurruttamiseen-tulee-panostaa/

Radiohaastattelusta on saatavilla valmiiksi editoidut noin 3 ja 5 minuutin jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Kevan kanssa.

Lataa radiotiedostot täältä.

Lisätietoja:

Tiedottaja Kaija Karjalainen
Keva
p. 040 1799 080
kaija.karjalainen@keva.fi


Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja, joka huolehtii julkisen sektorin eli kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkeasioista. Kevalla on noin 1,2 miljoonaa henkilöasiakasta. Kunta-alan tulevaisuuden eläkkeitä turvataan muun muassa sijoitustoiminnalla, ja sijoitusten markkina- arvo oli vuoden 2016 lopussa 48,5 miljardia euroa. Organisaation virallinen nimi on Keva. Kuntien eläkevakuutus –nimestä luovuttiin vuonna 2011.