RADIOJUTTU: Osoitetietojen ristiriidat vaikeuttavat avun perille pääsyä

Osoitetiedoissa on kokonaisuudessaan noin 140 000 ristiriitaa, joista puolet liittyy osoitteiden oikeinkirjoitukseen ja puolet sijaintiin. Operatiivisessa toiminnassa osoiteristiriitoja tulee vastaan kuukausittain, eikä asiaan ei ole nopeaa ratkaisua. Tällä hetkellä osoitetietojen ympärillä tapahtuu kuitenkin paljon. Hangossa osoitetietojen tarkistaminen on tänä kesänä esillä katukuvassa asti, kun Maanmittauslaitoksen palkkaama työntekijä tarkistaa ja täydentää koko kesän alueen osoitteita.

Kuunnellaan seuraavaksi, mistä osoiteristiriidat oikein johtuvat, miten vakavasta asiasta on kyse ja miten osoitetietoja voidaan parantaa sekä minkälaista työtä osoitetietojen tarkistaminen oikein on.

Haastateltavina ovat sisäministeriön poliisiosaston johtava asiantuntija Ari-Pekka Dag ja Maanmittauslaitoksen paikkatietoalan harjoittelija Martta Jämsén, toimittajana on Lotta Lybeck.

 

Radiojutusta on saatavilla valmiiksi editoidut noin 3 ja 5 minuutin jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa. Lataa radiotiedostot täältä.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Maanmittauslaitoksen kanssa.

Lisätietoja:

Viestintäassistentti Jade Lehtinen, puh. 050 320 4555

Johtava asiantuntija Paula Ahonen-Rainio, puh. 050 592 8487 (paikalla 2.8. alkaen)

Osoitetietojärjestelmä-osahanke on osa Julkisen hallinnon yhteinen paikkatietoalusta -hanketta.