RADIOJUTTU: Selvitys: Iso joukko vanhuuseläkeläisiä käy edelleen töissä

Useimmille eläkkeelle pääsy on se kauan odotettu hetki, jolloin voidaan hellittää töistä ja ottaa rennosti. Yllättävän moni kuitenkin haluaa jatkaa työntekoa ja tekee eläkkeelläkin esimerkiksi osa-aikaista työtä tai keikkahommia. Julkisen sektorin osalta eläkkeellä työskentelystä on nyt saatu tuoreet lukemat Kevan kokoamasta tilastoselvityksestä. Jutellaan seuraavaksi siitä, millä aloilla eläkeläiset tekevät eniten töitä ja miksi työntekoa jatketaan.

Haastateltavina ovat tilastoanalyytikko Petra Sohlman Kevasta sekä Markku Hiedanpää, joka jatkaa työntekoa vielä eläkkeelläkin. Toimittajana on Elina Lukka.

RADIOILLE TIEDOKSI

– Työeläkettä kertyy työansioista 68-vuotiaaksi asti. Jos vanhuuseläkkeelle jo jäänyt työskentelee eläkkeellä ollessaan, hän saa työstä kertyvän eläkkeen aiemman eläkkeensä päälle täyttäessään 68 vuotta.

– Kevan kokoamassa tilastoselvityksessä tarkasteltiin julkisen sektorin työntekijöiden työskentelyä vanhuuseläkkeellä vuosina 2005-2014. Selvityksessä ovat mukana alle 68-vuotiaat vanhuuseläkeläiset.

Radiohaastattelusta on saatavilla valmiiksi editoidut noin 3 ja 5 minuutin jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Kevan kanssa.

Oheisen linkin takaa voit ladata radiotiedostot: http://www.craft.fi/source/download1/

Lisätietoja:
Riitta Säteri
Tiedottaja, Keva
050 535 9079
riitta.sateri@keva.fi

Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja, joka huolehtii julkisen sektorin eli kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkeasioista. Kevalla on noin 1,3 miljoonaa henkilöasiakasta. Kunta-alan tulevaisuuden eläkkeitä turvataan muun muassa sijoitustoiminnalla, ja sijoitusten markkina-arvo oli vuoden 2015 lopussa 44,2 miljardia euroa. Organisaation virallinen nimi on Keva. Kuntien eläkevakuutus –nimestä luovuttiin vuonna 2011.