RADIOJUTTU: Tutkimus: Joka viides suomalainen raivonnut ratin takana – näin turvaat koulutiet ratissa

On jälleen se aika vuodesta, kun ekaluokkalaiset ylittävät joukoin suojateitä ympäri Suomea. Tämä tarkoittaa sitä, että kouluteiden turvaamiseksi on myös ratin takana oltava erityisen tarkkaavainen ja kärsivällinen. Mutta kuinka hyvin suomalaiset hallitsevat hermonsa ratin takana? LähiTapiolan teettämässä tutkimuksessa kävi ilmi, että eivät kovin hyvin: noin joka viides suomalainen kertoo viimeisen vuoden aikana menettäneensä malttinsa liikenteessä ja toisaalta joutuneensa itse rattiraivon kohteeksi.

Kuunnellaan seuraavaksi, mitkä asiat oikein vaikuttavat siihen, että auton ratissa hermostutaan, miten sitä voisi ennaltaehkäistä ja mitä on tärkeää huomioida liikenteessä näin koulujen alkaessa.

Haastateltavina ovat Liikenneturvan suunnittelija Antero Lammi ja liikenneturvallisuusasiantuntija Markus Nieminen LähiTapiolasta, toimittajana on Lotta Lybeck.

 

Radiojutusta on saatavilla valmiiksi editoidut noin 3 ja 5 minuutin jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa. Lataa radiotiedostot täältä.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä LähiTapiolan kanssa.

 

Radioille tiedoksi tutkimuksesta:

LähiTapiolan teettämässä tutkimuksessa nousi esiin, että viimeisen vuoden aikana 16 % suomalaisista kertoo menettäneensä malttinsa liikenteessä ja 18 % kertoo joutuneensa itse rattiraivon kohteeksi.

Tutkimuksen kyselyyn vastasi 1007 15–74-vuotiasta henkilöä 19.–25.5.2017 välisenä aikana. Haastattelut kerättiin Gallup Kanavalla.

Lisätietoja:

Kyösti Knuuttila

viestintäpäällikkö, LähiTapiola

p. 050 5999 720

kyosti.knuuttila@lahitapiola.fi

 

LähiTapiola-ryhmän tehtävänä on turvata asiakkaidensa elämää ja menestystä. Visionamme on tarjota suomalaisille turvallisempaa ja terveempää elämää. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua.

LähiTapiola on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen. www.lahitapiola.fi