RADIOJUTTU: Tutkimus: Terveysalan työntekijät voivat työssään muita huonommin

Julkisen sektorin eli kunta-alan ja evankelis-luterilaisen kirkon työntekijät innostuvat työstään enemmän kuin aikaisemmin. Heidän työhyvinvointiaan on tutkittu Kevan ja Työturvallisuuskeskuksen Kuntaryhmän yhteisessä tutkimuksessa. Puutteitakin kuitenkin on: erityiseksi huolenaiheeksi Kevan työelämäasiantuntijaLaura Pekkarinen nostaa terveysalan työntekijöiden jaksamisen etenkin nyt, kun sote-uudistus lähestyy koko ajan. Jutellaan seuraavaksi muun muassa siitä, miten tuleviin muutoksiin pitäisi varautua.

Haastateltavana on työelämäasiantuntija Laura Pekkarinen Kevasta, toimittajana on Elina Lukka.

RADIOILLE TIEDOKSI

Keva teki tutkimuksen yhteistyössä Työturvallisuuskeskuksen Kuntaryhmän kanssa, ja siinä oli mukana sekä kunta-alan että evankelis-luterilaisen kirkon työntekijöitä. Tutkimuksessa haastateltiin puhelimessa yhteensä 2025 palkansaajaa keväällä 2016. Edellinen sekä kunta-alan että kirkon alan työoloja ja työhyvinvointia koskeva tutkimus tehtiin vuonna 2014.

Lisätietoa tutkimuksesta: https://www.keva.fi/uutiset-ja-artikkelit/tutkimus-tyontekijat-sote–ja-maakuntauudistuksen-kynnyksella—tyo-on-merkityksellista-mutta-kuormittavaa/

Radiohaastattelusta on saatavilla valmiiksi editoidut noin 3 ja 5 minuutin jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

Lataa radiotiedostot täältä.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Kevan kanssa.

Lisätietoja:
Tiedottaja Riitta Säteri
Keva
p. 050 535 9079
riitta.sateri@keva.fi

Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja, joka huolehtii julkisen sektorin eli kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkeasioista. Kevalla on noin 1,2 miljoonaa henkilöasiakasta. Kunta-alan tulevaisuuden eläkkeitä turvataan muun muassa sijoitustoiminnalla, ja sijoitusten markkina-arvo oli vuoden 2015 lopussa 44,2 miljardia euroa. Organisaation virallinen nimi on Keva. Kuntien eläkevakuutus –nimestä luovuttiin vuonna 2011.