RADIOJUTTU: Tutkimus: Vain puolet länsisuomalaisista kokee kotinsa riittävän suojatuksi – apu uudesta teknologiasta?

Vain alle puolet länsisuomalaisista kokee, että heidän kotinsa on riittävän hyvin suojattu asuntomurron estämiseksi, paljastaa kodinturvayhtiö Verisuren viime vuoden lopulla teettämä kyselytutkimus.

Yhä useampi suomalainen haluaa varautua ennalta ikäviin tilanteisiin, kuten juuri asuntomurtoon tai esimerkiksi tulipaloon. Tyypillisesti valvottuja hälytysjärjestelmiä hankitaan pientaloihin, mutta niiden kysyntä on kasvanut myös kerrostaloissa. Uuden teknologian avulla asuntomurto havaitaan jopa ennen kuin se tapahtuu.

Kuunnellaan seuraavaksi, kuinka 2010-luvun vahtikoiraksikin kutsuttu kodin hälytysjärjestelmä oikein toimii ja miten asuntomurrolta voi välttyä esimerkiksi loman aikana.

 

Haastateltavana on Verisuren Varsinais-Suomen aluepäällikkö Sam Taheri, toimittajana on Lotta Lybeck.

Radiojutusta on saatavilla valmiiksi editoidut noin 3 ja 5 minuutin jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa. Lataa radiotiedostot täältä.

JULKAISUVAPAA HETI

 

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Verisuren kanssa.

Tutkimuksesta: Tutkimuksen on toteuttanut YouGov Finland Verisure Oy:n toimeksiannosta 11/2016. Kyselyyn vastasi 1005 yli 18-vuotiasta suomalaista. Lopullinen vastaajajoukko on painotettu väestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja kotipaikan mukaan.

 

Radioille tiedoksi: Faktoja asuntomurroista

  • Viime vuonna Suomessa tehtiin 5 300 asuntomurtoa, joista kesäasuntoihin 1 220 ja vakinaisiin koteihin 4 080.*
  • Viime vuonna asuntomurroista 44% tehtiin omakotitaloihin ja 36% kerrostaloihin.**
  • Kerrostalomurtojen osuus asuntomurroista on kasvanut. Vuonna 2012 kerrostalomurtoja tehtiin vain 24 % kaikista asuntomurroista, kun viime vuonna niiden osuus oli 36%.**
  • Suurin osa, noin 60%, asuntomurroista tehdään päivällä ja illalla kello 9–21. Yöaikaan tehdään noin 40% murroista.**
  • 66 % suomalaisista on melko tai erittäin huolissaan asuntomurroista. ***
  • 45 % suomalaisista kokee, että asunto on riittävän hyvin suojattu murtojen estämiseksi. Luku on sama myös Länsi-Suomessa. Pohjois- ja Itä-Suomessa 39 %:ia kokee kodin olevan riittävästi suojattu.****
  • Viime vuonna asuntomurron tai sen yrityksen kohteeksi joutuneista 24% ei ilmoittanut asiasta poliisille. Tämä on 6 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2014.***
  • Varsinais-Suomessa tehtiin Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna yli 400 asuntomurtoa koteihin tai vapaa-ajan asuntoihin.*

Lähteet:

* Tilastokeskus 2016

** Poliisiammattikorkeakoulu 2012-2016

*** Poliisibarometri 2016

**** YouGov Finland 2016

Lisätietoja:

Titta Jaakkola,

PR and Social Media Specialist

+358 50 592 9245

titta.jaakkola@verisure.fi

www.verisure.fi

Verisure on Suomen ja Euroopan johtava kodinturva-alan yritys. Tarjoamme ammattimaisesti valvottuja, älykkäitä murto- ,palo- ja vuotohälytysjärjestelmiä. Palveluamme käyttää  jo yli 200 000 suomalaista ja käsittelemme yli 20 000 hälytystä kuukaudessa. Teknologisesti edistykselliset turvajärjestelmät liitettynä oman hälytyskeskuksemme ympärivuorokautiseen valvontaan ovat palvelumme perusta, jonka avulla parannamme kotien turvallisuutta. Verisuren hälytysjärjestelmän älykkäät ominaisuudet ja mobiilisovellus tekevät arjesta helpompaa ja mukavampaa koko perheelle. Olemme osa kansainvälistä Verisure Securitas Direct -ryhmää, joka palvelee yli 2.2 miljoonaa asiakasta ja työllistää yli 10 000 henkilöä 14 maassa Euroopassa ja Etelä-Amerikassa.