Ruka Nordicin kisaviikonloppu suijui kaksijakoisesti

Ruka Nordicin kisaviikonloppu tarjosi yleisölleen hienoa kisafiilistä sekä harmillisia peruutuksia. Sunnuntaina kisojen pääsihteeri Seppo Linjakumpu linjasi viikonlopun hyvät ja huonot puolet.

”Tällä hetkellä mieli on kaksijakoinen. Valitettavasti jouduimme viikonloppuna perumaan kilpailut mäen ja yhdistetyn osalta kokonaan. Aikaisempiin perumisiin verrattuna tämä viikonloppu tuplasi peruuntumisten määrän, mikä on synkkä asia kisojen historiassa. Tällä kertaa olosuhteet; lämmin sää ja myrskytuuli olivat liian kovat ”, kommentoi Ruka Nordicin pääsihteeri Seppo Linjakumpu.

Kisojen yleisömäärissä tänä vuonna seurattiin viime vuotta. Sunnuntaina alustavien laskelmien mukaan viikonlopun aikana stadionilla nähtiin yhteensä lähes 20 000 katsojaa. Kisapäiville yleisö jakautui seuraavasti; perjantai 6000, lauantai 8000 ja sunnuntai 5000.

”Maastohiihto kilpailuissa nähtiin enemmän yleisöä kuin koskaan aikaisemmin ja siitä täytyy olla hyvillään. Yleisössä tunnelma oli kisa-aikaan aina korkealla”, jatkaa Linjakumpu.

Stadionilla jatkettiin viime vuonna aloitettuja uudistuksia stadionohjelmien ja kisaravintoloiden suhteen. Selkein tuloksellinen kehitys nähtiin ravintolamyynnissä aikaisempaan verrattuna.

”Satsaamiset kannattivat ja se näkyi positiivisesti yleisön viihtymisenä. Kehitykset ovat tehty oikeaan suuntaan”, Linjakumpu linjasi.

”Perjantain myynti kasvoi arviolta noin parikymmentä prosenttia ja lauantainakin nähtiin kasvua yli 10 prosentin luokkaa”, totesi Ruka Nordicin ravintolapäällikkö Marika Paananen.

Sunnuntaina kisojen viimeisenä päivänä katseet ohjautuivat jo kohti tulevia kisoja.

”FIS:n kanssa olemme syksyn aikana käyneet läpi mäen ja yhdistetyn kilpailuja ja miten niitä kehitetään eteenpäin Ruka Nordicissa. Omassa organisaatiossa asiat on käyty jo läpi ja nyt viikonlopun aikana asioista tehtiin aikataulutus yhdessä FIS:n edustajien kanssa. Yhdessä olemme samaa mieltä, että korjaukset ovat oikean suuntaisia.”

Lopuksi Linjakumpu haluaa nostaa esiin Ruka Nordicin vapaaehtoisten tärkeyden kisoille. Kahtena vuonna kisoja on haluttu markkinoida ja tuoda esiin Meijän Nordicina. Hyväksi koettua konseptia ja omaksi koettua viestiä halutaan jatkaa myös tulevaisuudessa.

”Vapaaehtoisia meillä oli tänä vuonna mukana ennätysmäärä 700. Ilman heitä meidän kisaorganisaatio ei pärjäisi. He ovat lopulta ne ketkä tekevät kisan, joten suuri kiitos heille”, kiteyttää Linjakumpu.

***

Tule mukaan Meijän Nordiciin!
www.rukanordic.com
www.facebook.com/rukanordic
www.twitter.com/rukanordic
www.instagram.com/rukanordic
www.vimeo.com/rukanordic