Severin Freund paras Kuopion yhden kierroksen kisassa

Aikataulumuutoksista ja haastavista tuulioloista huolimatta Kuopion mäkihypyn maailmancup saatiin hypättyä Puijolla. Kilpailu typistyi yhden kierroksen kisaksi, jonka voittoon liiteli Saksan Severin Freund. Toiseksi hyppäsi Norjan Anders Bardal ja kolmanneksi kaksikko Stefan Kraft (AUT) ja Simon Ammann(SUI).

Päivän voittaja Severin Freund oli iloinen ensimmäisestä voitostaan Kuopiossa.

”Olen tosi iloinen, en ole ennen voittanut Kuopiossa ja itse asiassa suurmäki on yksi suosikeistani. Olen aina halunnut voittaa täällä”, Freund sanoi.

Freund jopa lupasi tulla Kuopioon harjoittelemaan. Vaikka suurmäki onkin hänen suosikki, normaalimäki oli tänään parempi myös Freundin mielestä.

”Pieni mäki oli tietysti hyvä vaihtoehto tänään, koska tuuli oli niin kova, eikä ollut oikein mahdollisuutta hypätä isosta.”

Bardal oli iloinen hypätessään palkintopallille haastavan alkukauden ja rannemurtuman jälkeen. Hän kiitteli vuolaasti kilpailunjärjestäjiä hyvästä työstä mäenvaihdon suhteen.

”Mäki oli hyvä ja täällä tehtiin tosi hyvää työtä mäenvaihdoksen kanssa, että pystyttiin hyppäämään kisa. Tottakai on vähän haastavampaa keskittyä, kun siirretään kisaan, mutta se on meille tuttua.”

Kolmanneksi uudella mäkiennätyksellä, 106 metriä, hypännyt Simon Ammann oli iloinen onnistuessa palaamaan palkintopallille.

”Hypyn alku oli hieman epävakaa, mutta sen jälkeen vain lensin. Oli tosi hienoa hypätä tänään ja palata palkintopallille, siitä on jo vähän aikaa. Olin hieman epävarma ennen kisaa: pieni mäki, paljon muutoksia ja pitkiä hyppyjä. Kaatumisen jälkeen, minulla on ollut vaikeuksia telemarkin kanssa”, Ammann kertasi.

Ammannin kanssa samoilla pisteillä kolmanneksi kiilannut Stefan Kraft nousi tiukan maailmancupin johtoon.

”Se oli tosi hyvä hyppy, ei niin helpoissa olosuhteissa. Lensin aika matalalla, mutta tein kaikkeni ja onneksi se riitti palkintopallille.”

Pitkän päivän muutoksiin Kraft suhtautui rauhallisesti.

”Tämä oli tosi pitkä päivä. Aloitettiin seitsemältä, hypättiin yksi hyppy isosta mäestä. Sitten käytiin pelaamassa lentopalloa ja palattiin takaisin neljäksi pieneen mäkeen. Mäen vaihdos ei ollut ongelma, harjoittelemme pienessä mäessä, joten tämä on tuttua.”

Järjestäjille kiitosta ripeästä toiminnasta

Päivän suurin muutos oli mäen vaihtaminen suurmäestä normaalimäkeen. Puijon Kisojen järjestelyorganisaatio vapaaehtoisineen teki loistavaa työtä.

Kilpailunjohtaja Eero Kuusinen kertasi, mitä kaikkea muutaman tunnin aikana tapahtui.

”Ensin jouduimme mittaamaan mäen. Kun mittaukset oli tehty ylämäen latu jäädytettiin, latujen reunat lumetettiin ja turvallisuus tarkastettiin. Vasta sen hyväksymisen jälkeen alkoivat siirtotoimet mäen alaosassa.”

Jarrutusalueen mainosaidat siirrettiin normaalimäkeen, kuten myös mäen tuulisensorit sekä YLEn TV-kalusto.

”Myös alastulomäki kunnostettiin ja käsipelillä levitettiin lunta, jotta kaikki turvallisuusasiat saatiin kuntoon. Kaikki tekivät todella kovan työn tänään”, Kuusinen kiitteli.

Kuopion maailmancupin tulokset kokonaisuudessaan FIS-tulospalvelusta.

Tietoa julkaisijasta

www.puijonkisat.fi
www.facebook.com/puijonkisat
www.vimeo.com/puijoskigames

Twitter: @puijonkisat
Instagram: @puijonkisat

#puijonkisat
#puijoskigames

***

Lisätietoja
Tapahtumajohtaja Jarkko Ruhanen, 0400 152 712, jarkko.ruhanen@puijonkisat.fi

Tiedotus- ja mediapalvelut:
Source Creative Oy, Kalliolanrinne 4 6krs. 00510 Helsinki, www.source.fi