Startup-tapahtuma Smash tähtää 400 miljardin sporttimarkkinoille

Slush-perheeseen kuuluva Smash on maailman ensimmäinen liikuntaan, terveyteen ja urheiluun keskittyvä startup-tapahtuma. Helsingissä päivää ennen Slushia järjestettävä Smash yhdistää liikunnallisen intohimon, uuden teknologian ja 400 miljardin euron sporttibisneksen markkinat.

Smash on startupeille omistettu uusi, virallinen Slushin sivutapahtuma, joka keskittyy liikuntaan, terveyteen ja urheiluun. Tapahtuma on laatuaan ensimmäinen maailmassa. Työ- ja elinkeinoministeriön (2013) selvityksen mukaan liikuntabisneksen yhteenlaskettu liikevaihto Suomessa on yli 5,5 miljardia euroa. Se on samansuuruinen kuin Suomen peli- ja muotoilualat yhteensä. Toimiala on kasvanut Suomessa jo useita vuosia.  Globaalisti urheilu- ja liikunta-alan kokonaisarvoksi on arvioitu 350–450 miljardia euroa, ja sillä on valtavat kasvuodotukset.  Liikunta-ala poikkeaa monista muista aloista siinä, että se jatkaa kasvuaan lamasta huolimatta.

“Me Smashissä uskomme, että urheilu on maailman suurin intohimon ja innostuksen lähde. Intohimo yhdistää myös startup-yhteisöjä. Haluamme antaa alustan, jossa nämä intohimot, osaaminen ja bisnesvainu kohtaavat”,  Smashin toimitusjohtaja Tommi Kolehmainen toteaa.

Mukana Slushissa on muun muassa urheilubisneksen jättiläinen Amer Sports. ”Ymmärrämme digitaalisen kehityksen tuomat liiketoimintamahdollisuudet ja haluamme olla eturintamassa innovoimassa uusia tuotteita ja palveluja urheiluun ja liikuntaan yhdessä startupien kanssa”, sanoo Amer Sportsin Chief Digital Officer Heikki Norta. “Smash ja Slush ovat meille hyvä paikka luoda uusia kontakteja ja käynnistää tällaista yhteistyötä.”

Smash järjestetään päivää ennen Slushia, tiistaina 29.11.2016 Kattilahallissa, Helsingin Suvilahdessa.

“Slush-viikko tuo mukanaan yli 15 000 konferenssikävijää ja meistä on erittäin hienoa, että sen kylkeen syntyy myös muita kiinnostavia tapahtumia. Urheiluteknologiaan ja urheilun liiketoiminnan tulevaisuuteen keskittyvä Smash on loistava esimerkki tästä kehityksestä!”, Nicolas Dolenc, Slushin varatoimitusjohtaja ja vastaava tuottaja kertoo.

Smash
Tiistaina 29.11.2016 Kattilahallissa, Helsingin Suvilahdessa.
Osoite: Sörnäisten rantatie 22, 00540 Helsinki.

YHTEYSTIEDOT
www.sportsmash.net
@Smash_Helsinki

Tommi Kolehmainen (CEO)
tommi@sportsmash.net
+358 400 885 088

Hanna Iiskola-Kesonen (tuottaja)
hanna@sportsmash.net
+358 400 569 792

Smash-toimisto:
Eteläesplanadi 22 B, 00130 Helsinki