Suomi nousi kakkoseksi Nord Stream Race –purjehduskilpailun kotietapilla

Kutsu lehdistötilaisuuteen tänään klo 15.00 HSK, Lauttasaari:

ClubSwan 50-luokan avomeripurjehdusveneet saapuivat eilen iltapäivällä Helsinkiin ja Itämeren pisimmän avomerikilpailun viimeiseen etappisatamaan. 1000 merimailia pitkä viisi Itämeren maata yhdistävä purjehduskilpailu saapui Helsinkiin Saksan, Tanskan ja Ruotsin kautta. Tänään klo 16.00 veneet kilpailevat ratakisassa Lauttasaareen edustalla ennen tiistain viimeistä avomeriosuutta Venäjän Pietariin.

Suomen joukkue, Team Nyländska Jaktklubben (NJK), purjehti kotietappinsa hienosti toiseksi. Startti Tukholmasta Suomeen aikaistettiin usealla tunnilla, jotta veneet ehtisivät Itämerelle nousseen myrskyrintaman edeltä liikenteeseen. Itämerelle odotettiin jopa 20 metriä sekunnissa puhaltavaa itätuulta ja voimakasta aallokkoa.

”Lähdimme lauantaina aamuyöstä jo kahdelta Tukholmasta ja etapille startattiin Sandhamnista lauantaina aamu kuudelta. Alkuun päästiin kevyessä kelissä, mutta Viron edustalla tuuli puhalsi jo yli 18 metsiä sekunnissa. Meillä on tosi hyvä venevauhti ja olen ylpeä meidän tiimistä, etenkin nuorista, jotka pärjäsivät hyvin näinkin kovissa oloissa. Me pystyimme parantamaan sijoitustamme toisiin veneisiin nähden ja nyt kilpaillaan vielä kisan voitosta.” tiimin trimmaaja Samuel Thesleff arvio.

Tämän päivän ratakisan jälkeen tiimit yöpyvät vielä Lauttasaaressa yhden yön, ennen viimeistä osuutta Pietariin.

”Kova tuuli jatkuu vielä huomisen ja luvassa on vastatuulta Pietariin saakka. Sen tietää, että viimeinenkin etappi tulee olemaan todella rankka fyysisesti, mutta uskon, että siitä on meille etua”, Thelen arvioi.

Nord Stream Race –avomeripurjehduskilpailu yhdistää uniikilla tavalla Suomea ja muita Itämeren alueen maita. Kilpailu purjehditaan aina Suomessa valmistetuilla Pietarin pursiseuran Nautor’s Swan –veneillä. Kilpailua on purjehdittu vuodesta 2012 ja se on nykyisin osa kansallisia purjehdusliigoja, joiden voittajaseurat lunastavat itselleen paikan tulevan vuoden Nord Stream Race- Itämeren kuninkuuskilpailuun.

 

Mitä:               Lehdistötilaisuus tänään 4.9. klo 15.00

Missä:             Hellsingfors Segelklubb (HSK), Vattuniemen puistotie 1, 00210 Helsinki

Ratakilpailu:    klo 16.00, jossa mediapaikkoja veneissä reportaasin tekoon kilpailun aikana

Paikalla:          Joni Nuorivaara, kommodori HSK, Perttu Rönkkö, varakommodori HSK

Kjell Björklund, tuotantojohtaja Nautor´s Swan

St. Petersburg Yacht Clubin edustajat

Mitä:               5 uutta ClubSwan 50 -venettä

Tiimit:             Frederikshavn Sejlklub (DEN)

Deutscher Touring Yacht Club (GER)

Cape Crow Yacht Club (SWE)

Nyländska Jaktklubben (FIN)

Lord of the Sail – Europe (RUS)

 

Ilmoittauduthan kilpailuun mediapaikalle ja lehdistötilaisuuteen Jaakko Kantolalle

 

Lisätietoja kilpailusta antaa:

Konzeptwerft Holding GmbH

Gerald Gebhardt

Englische Planke 8

20459 Hamburg, Germany

Phone: +49 40 226 316 4-64

E-Mail: g.gebhardt@nord-stream-race.com

 

Tai Suomeksi

 

Source Creative Oy

Jaakko Kantola

Phone: +358 40 550 1283

Jaakko.kantola@source.fi

 

Nord Stream Race on järjestetty Pietarin pursiseuran kutsukilpailuna yhteistyössä Gazpromin ja Nord Stream AG:n kanssa vuodesta 2012. Regatta on pituudeltaan 1000 merimailia ja se purjehditaan Nord Stream -kaasuputken reittiä pitkin. Kilpailu yhdistää Venäjän, Saksan, Suomen, Ruotsin ja Tanskan valtiot yhteistyö- ja urheiluhengessä.

 

Lisätietoja www.nord-stream-race.com

Lisätietoja:

Jaakko Kantola

toimitusjohtaja

p. 040 550 1283

jaakko.kantola@source.fi