Suomi toisena Itämeren pisimmässä avomerikilpailussa, joka päättyy tänään venäjän Pietariin.

Nord Stream Race 2017 -avomeripurjehduskilpailu

Helsingin Lauttasaaressa purjehdittiin tiistaina 1000 merimailia pitkän avomerikilpailun viimeiset rataosuudet, joiden ensimmäinen lähtövoitto meni Suomen Nyländska Jaktklubbenin tiimille Kenneth Thelenin johdolla. Suomi varmisti näin ollen toisen sijansa ratapurjehdustittelistä. Voittoon lyhytratapurjehduksista ylsi Saksan Deutscher Touring Yacht Club.

Suomen joukkue on tällä hetkellä Itämeren pisimmän avomerikilpailun kakkosena, kun viimeistä osuutta on purjehdittu reilut 100 mailia Helsingistä Pietariin. Kilpailun kokonaisjohdossa on Ruotsin Cape Crown Yacht Club. Veneitä odotetaan saapuvaksi Pietariin myöhään keskiviikko iltana.

Ruotsin tiimin kippari Patrick Stuersson kertoi, suomalaisten olevan heidän pahin vastus.

”Meidän on pidettävä heitä silmällä koko ajan, ja se on helpointa, jos purjehdimme heidän lähellä tai edellä”, Stuersson kertoi.

Suomen joukkueen Kippari Kenneth Thelen oli luottavainen viimeisen etapin strategiaan.

”Vedet ovat meille tuttuja ja meillä on oikeastaan vain voitettavaa kovassa kelissä, johon tiimi on hyvin valmistautunut”, Thelen kertoi.

Nord Stream Race yhdistää viiden Itämeren maan parhaat pursiseurat, joihin tiimit karsivat kansallisissa purjehdusliigoissa. Suomen edustajaksi Pietarin Pursiseuran järjestämään kutsukilpailuun valikoitui purjehdusliigan voittanut Nyländska Jaktklubben.

Nord Stream Race on järjestetty Pietarin pursiseuran kutsukilpailuna yhteistyössä Gazpromin ja Nord Stream AG:n kanssa vuodesta 2012. Regatta on pituudeltaan 1000 merimailia ja se purjehditaan Nord Stream -kaasuputken reittiä pitkin. Kilpailu yhdistää Venäjän, Saksan, Suomen, Ruotsin ja Tanskan valtiot yhteistyö- ja urheiluhengessä.

 

Lisätietoja www.nord-stream-race.com

Lehdistökuva Team Finland

Starttikuva Helsinki

Lisätietoja:

Jaakko Kantola

toimitusjohtaja

p. 040 550 1283

jaakko.kantola@source.fi