Teatteriin ulkomaille? Itäsuomalaiset ovat Suomen innokkaimpia teatterimatkailijoita

Yhä useampi suomalainen yhdistää ulkomaanmatkaansa teatterissa käynnin ja yli kolmannes suomalaisista pitää teatterissa käyntiä hyvänä loma-aktiviteettina. Tämä selviää nettimatkatoimisto ebookersin teettämästä kyselytutkimuksesta. Suomen innokkaimmat teatterimatkailijat löytyvät Itä-Suomesta, jossa 40 prosenttia kyselyyn vastanneista pitää teatterissa käyntiä lomamatkalla hyvänä aktiviteettina. Kyselyyn vastanneista eteläsuomalaisista teatterista innostuu lomillaan 33 prosenttia, Länsi-Suomessa 34 prosenttia ja Pohjois-Suomessa 36 prosenttia. Ebookersin viestintäpäällikön Claudia Parkerin mukaan teatterimatkailun suosion odotetaan kasvavan kansainvälistymisen jatkuessa ja toisaalta se heijastelee myös aktiivimatkailun suurta suosiota.

“Suomalaiset ovat hyvin kielitaitoista kansaa ja monella on englannin lisäksi myös pari muuta vierasta kieltä hallussa. Hyvä kielitaito lisää kiinnostusta kansainväliseen kulttuuritarjontaan”, sanoo Parker.

“Yhä enemmän halutaan myös osallistua ja kokea itse, eli mennä sisään rakennuksiin sen sijasta, että vain katseltaisiin nähtävyyksiä. Sydneyn oopperatalon näkeminen ulkoapäin on yksi juttu, mutta spektaakkelin kokeminen sisältä luo matkailijan ja rakennuksen välille henkilökohtaisen suhteen”, hän jatkaa.

Parkerin mukaan maailman hienoimmat teatterit ovat jo pelkästään rakennuksina ja tunnelmaltaan niin spektaakkelimaisia ja mieleenpainuvia, ettei aina ole edes väliä, vaikkei näytelmästä ymmärtäisi kaikkea.

 

Hienot teatterit maailmalla:

Winter Garden, Toronto

Lajissaan ainoa maailmassa, tämän kahteen kerrokseen rakennetun teatterin yläkerta – Winter Garden – on kuin satumaailmasta. Sen seinät ja katto on koristeltu kasveilla.

Teatru Manoel, Malta

Vuonna 1731 rakennettu teatteri on Euroopan vanhimpia edelleen käytössä olevia teattereita ja erinomaisesti säilynyt.

Seebuhne kelluva näyttämö, Itävalta

Bodenjärven rannalla Itävallassa sijaitseva ja vuosittain vaihtuva kelluva näyttämö on itsessään näyttämötaiteen taideteos.

 

Palau de la Música Catalana, Barcelona

 

Art nouveau -tyyliin rakennettu konserttitalo Barcelonassa. Palau de la Música Catalana on tunnettu poikkeuksellisen runsaasta koristelustaan sekä siitä, että konserttisali on valaistu luonnonvalolla. Valo siivilöityy saliin katossa olevan lasimosaiikkikupolin läpi.

Royal Albert Hall, Lontoo

Yksi Lontoon omintakeisimmista ja rakastetuimmista teatterirakennuksista ei snobbaile. Katsomoiden ympäröivällä näyttämöllä on järjestetty myös tennisotteluita ja sumopainia.

_ _

Lähde: ebookers. Kyselytutkimuksen ebookersille toteutti Markettiers. Haastattelu tehtiin 500 täysi-ikäiselle suomalaiselle 22.-28. Marraskuuta 2018

 ***
Lisätietoja:
Claudia Parker
Viestintäpäällikkö
ebookers
Puh. +44 7823 667615
claparker@ebookers.com
* * *
Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.
* * *
© 2018 Expedia, Inc. All rights reserved. All trademarks are the property of their respective owners.