Valkoinen maa ja uudet kehitysaskeleet

Kuluneella viikolla luminen maisema on vallannut Rukan hiihtostadionin. Stadionin kisapaikkojen lumetus käynnistettiin tiistaina. Vallitsevat sääolosuhteet näyttävät positiivista signaalia ja valmistelut kohti marraskuun lopussa järjestättäviä kisoja näyttävät hyviltä. Tällä hetkellä urheilijoita on ilmoittautunut mukaan yhteensä 345 ja maastohiihdon osalta osanottajia on saapumassa Rukalle 29 eri maasta. Rukan alueen majoitusvaraukset ovat myös kasvussa viime vuoteen verrattuna, joten tälle vuodelle kisajärjestäjät odottavat hienoa kisatunnelmaa stadionille.

Ruka Nordicin kisaorganisaatio on yhdessä FIS:n ja Hiihtoliiton kanssa lähtenyt kehittämään tapahtumaa tuleville vuosille. Viimeisissä kisaorganisaation kokouksissa on suunniteltu parannuksia kisajärjestelyihin vielä tälle vuodelle ja päätetty tulevien vuosien seuraavista kehitysaskelista. Marraskuun loppuun mennessä Ruka Nordicin osalta on tarkoitus tehdä lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitelmat kisatapahtuman suhteen.

Pitkän aikavälin toimenpiteet pitävät sisällään muun muassa stadionalueen kehittämistä sekä kilpailureittien täydentämistä. Tavoitteena on myös kehittää kisaorganisaatiota ja sen toimintaa enemmän yhdessä Kuusamon Erä-Veikkojen, Hiihtoliiton, Kuusamon kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa.

Kilpailutapahtumien lisäksi Ruka Nordicin tapahtumasisältöä on viety eteenpäin. Kisaviikonloppu nähdään tapahtumana, missä viihtyvät kaikki. Test Center Rukan Kylässä jatkaa toimintaansa ja uutuutena tälle vuodelle nähdään lapsille ja lapsiperheille suunnattu kokonaisuus Meijän Nordic lapsille.

Suomen Hiihtoliiton Mika Kulmala näkee aloitetut toimenpiteet positiivisina ja katseet ovat tulevaisuudessa.

”Kehitysprosessi on lähtenyt hyvin käyntiin ja uskon, että tuloksia on nähtävissä jo marraskuun kisatapahtumassa.”

Tule mukaan Meijän Nordiciin!
www.rukanordic.com
www.facebook.com/rukanordic
www.twitter.com/rukanordic
www.instagram.com/rukanordic
www.vimeo.com/rukanordic