VIDEO: Seurakunta tempaisi – Ihmiset hämmästelivät hymyssä suin taivaalta julistettavaa joulurauhaa Helsingin Lauttasaaressa

Lauttasaaren seurakunta yllätti perjantaina kauppakeskus Lauttiksen lähistöllä liikkuvat ihmiset toivottamalla joulurauhaa suoraan taivaalta.

Kyseessä oli seurakunnan ja viestintätoimisto Sourcen ja Markkinointitoimisto Kitchenin toteuttama tempaus, jossa kaupunkilaisille kuulutettiin joulun julistuksia evankeliumista perinteisesti sekä stadin slangiksi drone-lennokin avulla.

Ohimenevät ihmiset pysähtyivät kuuntelemaan dronen kuuluttamia joulun toivotuksia ja parhaimmillaan paikalle kerääntyi useita kymmeniä ihmisiä. Hämmentyneet kaupunkilaiset seurasivat dronen lentoa ja kuulutuksia hymyillen ja yleisöstä kuultiin jopa aplodeja.

”En tiennyt yhtään, mitä odottaa tempaukselta, joten oli hienoa nähdä, että ihmiset todella pysähtyivät kuuntelemaan. Voimme todeta onnistuneemme tavoitteessamme tuoda kirkko uudella tavalla näkyviin kaupunkilaisille”, Lauttasaaren seurakunnan pastori Simo Lemmetyinen iloitsee.

”Pari ihmistä tuli jopa henkilökohtaisesti kiittämään meitä rohkeudesta ja erilaisesta ideasta”, Lemmetyinen kertoo.

Innovatiivinen seurakunta uusien ideoiden äärellä

Lemmetyinen keksi idean taivaalta julistettavasta joulurauhasta yhdessä seurakuntakoordinaattori Tomi Panigrahin kanssa. Kaksikon sanojen mukaan he pohtivat ideoita, joita ”kirkkoherra ei välttämättä hyväksyisi”.

”Oli hauska seurata ihmisten ilmeitä ja reaktioita, kun he huomasivat äänen. Ihmiset hidastivat askeleitaan ja jäivät seuraamaan tilannetta, mikä oli hienoa nähdä”, Panigrahi kommentoi.

Myös tempauksen käytännön toteutuksesta vastannut Source & Kitchen ilahtui positiivisesta vastaanotosta.

”Uusien viestintätapojen kokeilu kannattaa aina, etenkin jos pystymme tuottamaan niillä ihmisille iloa, ja tällä kertaa näytti siltä, että paikalla olleet ihmiset ottivat dronen julistukset iloisesti ja pilke silmäkulmassa vastaan”, Source Creative Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kantola kertoo.

Lemmetyinen kiittelee viestintätoimistoa ideansa toteuttamisen mahdollistamisesta.

”Jaakon innokas ensireaktio ideaamme antoi uskoa koko tempaukseen. Olemme erittäin iloisia, että pystyimme yhdessä toteuttamaan tämän ja levittämään joulun ilosanomaa Lauttasaaressa.”

Perjantaina toteutettu tempaus tukee seurakunnan joulukuun tapahtumia. Joulukuussa seurakunta järjesti myös toisen hieman erilaisen joulutempauksen, kun kauneimpia joululauluja laulettiin karaokena kauppakeskus Lauttiksessa sijaitsevassa seurakunnan väistötilassa. Uudet ideat seurakunnassa saivat alkunsa kuluneen syksyn aikana, kun lähestyvä kirkon remontti antoi aihetta ideoida erilaisia toimintatapoja.

”Vain taivas on rajana ideoinnissa. Katsotaan mitä seuraavaksi keksimme”, Lemmetyinen hymyilee salaperäisesti.

VIDEOT:

Katso Vimeosta löytyvistä videoista, miten ihmiset reagoivat taivaalta drone-lennokin avulla julistettavaan joulurauhaan Lauttasaaressa 20.12. ja kuinka pastori Simo Lemmetyinen äänitti evankeliumin sanomaa stadin slangiksi.

Voit ladata videot Vimeosta haluamallasi laadulla videon alapuolella olevasta ”download”-painikkeesta. Videot ovat vapaasti median editoitavissa ja käytettävissä.

Video joulurauhan julistuksesta dronella sekä ihmisten reaktioita (ilman musiikkia): https://vimeo.com/380727571/943a7aa783

Video joulurauhan julistuksesta dronella sekä ihmisten reaktioita (musiikilla, AudioNetwork): https://vimeo.com/380725871/9e993543da

Video pastori Simo Lemmetyisestä äänittämässä evankeliumia stadin slangiksi: https://vimeo.com/380704042/cffdb59e24

 

Lisätietoja:

Simo Lemmetyinen
seurakuntapastori, Lauttasaaren seurakunta
simo.lemmetyinen@evl.fi
p. 050 380 3525

Antti Alanen
tiedottaja, Lauttasaaren seurakunta
antti.alanen@evl.fi
p. 050 380 3529

Jaakko Kantola
toimitusjohtaja, Source Creative Oy
jaakko.kantola@source.fi
p. 040 550 1283