Yhä useampi varaa matkansa mobiililaitteilla – Apple- ja Android-käyttäjien varauskäyttäytymisessä on eroja

Yhä useampi suomalainen varaa matkansa älypuhelimella tai tabletilla. Suomen johtavan nettimatkatoimiston ebookersin sivuston vierailijoista mobiilikäyttäjät ovat vuonna 2017 muodostaneet ensimmäistä kertaa puolet kaikista sivuston vierailijoista.

”Vuoteen 2016 verrattuna mobiilikävijöiden määrä sivustolla on kasvanut noin 10 prosenttia”, sanoo ebookersin markkinointipäällikkö Leif Neuvonen.

iOS- ja Android-käyttäjien matkakäyttäytymisessä on myös eroja. Applen mobiililaitteilla tehdään ebookers.fi:ssä kaiken kaikkiaan yli kaksinkertainen määrä varauksia verrattuna Android-laitteilla tehtyihin varauksiin ja myös suosituimmissa matkakohteissa on eroja. iPhonella ja iPadilla matkoja ja hotelleja varanneet matkustavat suhteessa enemmän Puolaan, Viroon, Ruotsiin, Yhdysvaltoihin, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, Latviaan, Israeliin, Belgiaan, Etelä-Afrikkaan ja Arabiemiraatteihin. Android-käyttäjät puolestaan matkustavat suhteessa enemmän Thaimaahan, Itävaltaan, Italiaan, Norjaan, Ranskaan, Kreikkaan ja Sveitsiin.

”Suhtaudumme näihin käyttöliittymien välisiin eroihin varauskäyttäytymisessä lähinnä hauskana kuriositeettina, joiden pohjalta ei ole mielekästä tai tarpeellista tehdä kovin syvällistä analyysiä”, sanoo Neuvonen.

”Mutta jos tuota pitäisi jotenkin kommentoida, niin näyttäisi siltä, että Apple-laitteilla tehdyissä varauksissa korostuu jonkin verran suomalaisille epätyypillisemmät matkakohteet”, Neuvonen jatkaa.

Android-käyttäjien varaamissa matkakohteissa korostuu puolestaan suomalaisille tyypilliset matkakohteet, joissa voi helposti yhdistää kaupunki- ja rantaloman, kuten esimerkiksi Thaimaa, Kreikka, Ranska ja Italia.

Mobiililaitteita on viime vuosina käytetty tyypillisesti tiedonkeruuvaiheessa ja inspiraation hakemisessa, mutta itse matkavaraus on viety läpi turvallisemmaksi koetulla tietokoneella. Neuvosen mukaan nyt on nähtävissä murros ja mobiililaitteita käytetään entistä rohkeammin.

***

Lisätietoja:

Leif Neuvonen

Markkinointipäällikkö

ebookers

Puh. +44 77101 68884

lneuvonen@ebookers.com

* * *

Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.