Ystävänpäivänä matkaillaan kotimaassa ja lähetetään rakkaille kortteja

Nettimatkatoimisto ebookers tutki suomalaisten matkailukäyttäytymistä ystävänpäivänä. Lento- ja hotellivarausten perusteella ystävänpäivä näyttäytyy suomalaisille juhlana, jolloin matkaillaan ensisijaisesti kotimaassa. Kun tarkastellaan suomalaisten ystävänpäiväksi ebookersilla tekemiä lento- ja hotellivarauksia, suosituin matkakohde on Helsinki ja eri maiden välistä vertailua johtaa niin ikään Suomi. Suosittuja kotimaisia matkakohteita ovat ystävänpäivänä myös Oulu, Lahti, Tampere ja Kuopio. Suomen jälkeen eniten matkoja on ystävänpäiväksi varattu Saksaan, Ruotsiin, Isoon-Britanniaan ja Tšekkeihin.
Ystävänpäivän aktiviteeteista rakkaimmaksi osoittautuu postikortin lähettäminen. Yli puolet suomalaisista ilmoittaa lähettäneensä postikortin rakkailleen ystävänpäivänä. Lahjan rakaalle ostaa hieman yli kolmannes. Noin kuusi prosenttia ebookersin kyselytutkimukseen osallistuneista kertoi kosineensa tai tulleensa kosituksi matkalla.
Ystävänpäivän suosituimmat matkakohteet:
1. Helsinki
2. Berliini
3. Lontoo
4. Oulu
5. Praha
6. Lahti
7. Pietari
8. Vantaa
9. Tampere
10. Tukholma
Ystävänpäivän suosituimmat aktiviteetit:
1. Postikortin lähettäminen
2. Lahjan hankkiminen
3. Yllättävän tapahtuman tai aktiviteetin järjestäminen
4. Ravintolassa syöminen
5. Kukkien ostaminen
Lähde: ebookers.fi:n kautta tehdyt hotelli- ja lentovaraukset ystävänpäiväksi 14. helmikuuta 2019. Ebookers kyselytutkimus. Kyselytutkimuksen ebookersille toteutti Markettiers. Haastattelu tehtiin 500 täysi-ikäiselle suomalaiselle 22.-28. Marraskuuta 2018.
***
Lisätietoja:
Claudia Parker
Viestintäpäällikkö
ebookers
Puh. +44 7823 667615
claparker@ebookers.com
* * *
Oy ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava online-matkatoimisto. Ebookersin henkilökunta palvelee asiakkaitaan ebookers.fi-sivuston lisäksi puhelimitse. ebookers kuuluu maailman suurimpaan matkailukonserniin Expedia Inc:iin ja tuo suomalaisten käyttöön erittäin laajan valikoiman majoituskohteita sekä lentoyhtiöitä ympäri maailman.
* * *
© 2019 Expedia, Inc. All rights reserved. All trademarks are the property of their respective owners.